Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.04.2025., 12:03   #79690
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Evo jucer podigli Cupru Terramar 2.0 TSI 204KS DSG 4Drive.
Dosao auto prije 10 dana u ZG, ali bio sam na putu, pa nisam mogao ranije podignuti. Uplacen 25.02.2025, u ZG dosao 03.04.2025, fakat poprilicno brza isporuka.

Prvi dojam naravno vrlo pozitivan, auto je fino udoban (u Comfort profilu) unatoc niskoprofilnim gumama 255/40 R 20. Cak i razvaljane tracnice na krizanjima dosta lijepo predje. Izgleda da onaj DCC aktivni ovjes fino odradi posao.
Opcija za podesavanje ima mali milion, to treba valjda sjesti tjedan dana uz manual da se skuzi sta sve i kako podesiti.

Mjenjac jako glatko i neprimjetno mijenja brzine, moram reci da me to iznenadilo. Kako imam Opel Astru sa klasicnim automatskim mjenjacem (torque converter) ocekivao sam da ce DSG grublje prebacivati jer tu ipak postoji spojka izmedju mjenjaca i motora, ali fakat to lijepo i glatko odradi.

Nisam jos isprobao kako to vuce jer sam "old school" i vjerujem u razradjivanje motora (a i u uputama pise da ga prvih 1000-1500km treba razradjivati), pa ju nisam nagazio, ali vidim da motor zeli povuci i jako sretno reagira na pritisak gasa. Namjera mi je na nekih 1000-1500km odraditi i izmjenu ulja, pa tek onda vidjeti sta moze. Znam da ce svi reci da je to nepotrebno, ali ja sam na svakom autu za svoj miran san na toj kilometrazi odradio izmjenu ulja, pa cu i na ovom. Nikada niti na jednom autu nije cesce nego propisano mijenjanje ulja stetilo, pa nece ni ovom

Tak da za koji tjedan dok se auto razradi cu moci vidjeti kako vuce i to.
Po knjizi je 7.1 sec do 100kmh i 225 kmh krajnje brzine, pa bi trebalo to fino cuknuti.
Lezanje bi u Performance modu i uz DCC trebalo biti dobro (gume su Hankook Ventus Evo SUV) unatoc tome sto je SUV, budem to isto kasnije isprobao.