Ja sam 186cm i uzeo sam XL i to je tvoja velicina, IMHO L zaboravi, Elops je tipican SS znaci kratki HTT i izvucen si onak na biciklu, malo agresivniji polozaj dobijes kao sto si i skuzio po slikama.
Ono sto moras odmah promijeniti je sic stanga jer nema podesavanja nagiba sica, to ti je 10€, takodjer dodje sa 525mm volanom, kojeg sam takodjer odmah zamijenio sa 680mm (10.5€). Kotace ekipa hvale kao cvrste i neunistive, ali i teske - podnose gradske rupe i rubnjake bez problema i potrebe za centriranjem.
Meni naviknutom na fulku od 16kg - bajk je lagan (12kg)

.
Za pretpostaviti je da ces mijenjati i pedale (dolazi sa plastikanerima) za neke kvalitetnije, i sic ako ti ovaj ne bude pasao (meni je recimo bio premekan).
U voznji gradom bajk leti, lagano je odrzavati brzinu od preko 25km/h, ako nema vjetra 29-30km/h ides s njime samo tako. Po ravnome, se razme.
Za uzbrdice nije, iako ga ekipa popne i na Sljeme.
Ja sam se najvise morao navikavati na te cestovne kocnice s gumicama, pogotovo kad vozim 4-klipnu hidrauliku koja ukopava. Pogon mu je isto slabija strana, ne rikava, vozi tisuce kilometara, ali se pod teretom teskasa lagano uvija kad nagazis stojecki.
Za te pare nema boljeg bajka, nemam zamjerki, usudio bi se reci da je cak i bolji od SS konkurencije razvikanijih imena koji kostaju duplo vise - recimo Jamis Beatnika. Moj dojam je da sam kupio bajk koji vrijedi vise nego sto sam ga platio. Nacelno su ljudi su jako zadovoljni s Elopsom.