Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
Ti to ne razumiješ.
Dok god je ljudima praktičnije ići autom, ići će autom.
Treba im otežati, pa će svi na bicikle / romobile / motorkotače / el. čudovišta.
I tu je sva poanta priče.
Evo prijatelj živi na knežiji, do posla biciklom ima 15 min laganini (18 - 20 km/h), autom ima 40 min.
Ide autom.
Tu je naš underlying problem. Ali ćemo se prvi žaliti da nam grad smrdi.
I da, da ostanem u temi, vozi Toyotu Yaris. Odličan auto. 2008 godište, to čudo ima nula problema.
Toliko je ružan da ga i problemi neće. 
|
Yaris ima jedan dobar perk... Barem onaj prastari Yaris koji mi je bio prvi auto koji sam vozio... Brzinomjer je negdje duboko unutra i samo vozac ga vidi, tako da ga nitko ne moze gnjavit da prebrzo vozi...
Sto se bicikla tice, a sto je molim te prakticno u biciklu? Em ga moras nekako spremit u zgradu ili ispred zgrade (pa ti sav pokisne), em ti susjedi stalno njurgaju da im smeta... U stanu bas da ces ga drzat, moras bit malo mazohist... U voznji si zasticen ko neka muha zunzara - citaj - nisi nimalo zasticen i stalno moras pazit na pjesake... Na pjesackom prelazu (teoretski) moras silaziti i gurati bicikl jer ako te auto skupi, ti si kriv i njemu popravljas auto, sve to dok lezis u bolnici sa par lomova... Tko god zivi malo izvan centra morao bi bit malo blesav ici biciklom na posao, em dodjes znojan, smrdljiv, prljav... Jos ako zivis na nekom brdu, onda stvarno moras bit poremecen zovit se biciklom na posao i onda poslije doma...
Promet u Zagrebu ne treba dirat, skroz OK funkcionira... A onih sat-dva dnevno kada su guzve i kada 'ne funkcionira', jednostavno se treba pomirit da je to tako...
Da se razumijemo, biciklist sam i pjesacim puno jer zivim u centru, vozim se biciklom svaki dan do ureda koji je samo moj i ne smrdim nikome... Ako je lose vrijeme ili imam neku duzu relaciju gdje idu tramvaji, idem radije tramvajem za tih 4kn, nego autom... Auto palim jednom tjedno kada mi stvarno treba... Dakle, ne potpadam pod kategoriju lijenog vozaca kojem je sve tesko i stalno se vozika autom... No i dalje smatram da je ovo sa biciklistickim stazama pretjerivanje i guranje ideologije jedne minorne skupine ljudi koja ide na zivce vecini i totalno remeti funkcioniranje prometa u centru...