Citiraj:
Autor Mario92
Kao noob, zakaj Fedora nije za početnika?
Bar sa GNOME, bar je sučelje jednostavno i lagano za koristiti i estetski baš dobro zgleda.
Jedan veliki minus je kaj nemreš konfati brzinu skrola na touchpadu preko GUIa, ali to je do Waylanda
|
A gle Linux distre općenito ili ti kliknu il ne. AK mene pitaš i Arch je za početnika ako je isti otvorenog uma , oboružan strpljenjem i voljan je proučiti Archovu detaljnu dokumentaciju. Fedora je malo drukčija kod instalacije nvidia drivera (instaliraš akmod-nvidia paket kroz CLI) nema GUI instalacijski app za drivere kao Mint recimo. Al ovo ostalo? Isto - meni barem. Kažu da je Fedora bolja za Power Usere. Možda zato jer je više bazična, nema tolko mini aplikacija koje na Mintu dobiješ da sitnice neke klikanjem izmjeniš (trenutno mi ništ ne pada na pamet pošto Mint već par godina nisam koristio). Fedora više voli standardne pakete umjesto mnogo modifikacija na istima u svrhu Dekstop optimizacija. Selinux? Možda. Al tu bih opet rekao da korisnik mora imat otvoren um za učenje bez obzira na koju distru se odluči.