Citiraj:
Autor listerstorm
Mislio sam na najjaču pregovaračku poziciju u pojedinačnim pregovorima. Ne mislim da će pregovarat oni s jedne strane, a cijeli svijet sa druge.
|
Ma razumili smo se i dijelom se slažem, US u kakvom je god stanju je svjetski broj 1. Više sam se nadovezao sa tim da su politika/izjave prema vanka jedne, a prema unutra druge. I to jasno pokazuje i ova odgoda na 90d, jer nije to odgoda kako je prezentirana prema vanka (jer su se kao partneri pokazali razumni i on će ih sada nagraditi dok traju pregovori blablabla) nego je to odgoda jer stvari ne idu kako je planirano ni interno u MAGA pokretu ni interno u US. Al eto, da ne ispadne totalni papak prema vanka, nagazio je Kineze još jače
Citiraj:
Autor Colop
I sad se vraćamo na temu, kako pogoditi gdje je dno ? 
|
Ma i da ga pogodiš, nećeš ga pogađat svaki put pa tu igru nema smisla igrati jer kuća uvijek dobija, to je čista matematika

Ja sam u petak pojačao svoj ETF sa dijelom novca koji držim isključivo za tu svrhu, a ostatak sam ostavio za dalje, da sam ušao i all in vjerojatno ne bi pogriješio, ali ok, zadovoljan san i sa ovim i čekam dalje.
Citiraj:
Autor zgmmax
Sada mi je nekak žao kupit po toj cijeni kad znam da je do prije 20h bilo jeftinije 20%
A znam da će u nekom vremenu u budućnosti cijena ponovo narasti 
|
Ne volin gatati ni predviđati, ali mislim da ova priča nije gotova, a također mislim i da nas u skoro vrijeme i nekakav bear očekuje (zadnji je bio tokom 2022, trajao cca 3 kvartala, pali cca 30%), početkom-sredinom 2026, bar su to neki okvirni rokovi koje ja iz trenutnih pokazatelja gađam/planiram. Što će biti, vidjet ćemo, ali jedno je sigurno, prilika će biti