Citiraj:
Autor Colop
Pustimo sada ovo sranje sa burzom, na to ni ja ni ti nemamo utjecaja i na posljedice, ali kada si zadnji put imao u ruci nešto što je made in USA?
Prije mislim da će se ameri neugodno iznenaditi kada skuže da Nike made in china više nije x dolara, nego x + carina.
Čisto sumnjam da će prodavači progutati išta od carina, nego će sve prebaciti na krajnjeg kupca
|
Naravno da ce proizodjaci tj. prodavaci sve poskupit.
Dobar dio amera i dalje ne konta da oni placaju te carine koje Trump namece jer Trump njima to "prodaje" pod "MI cemo zaradit vise" ali ne govori da su MI = Vlada a ne i narod

.
Sto se tice "Made In USA" jasno ko dan, nista se tamo ne proizvodi, ni kad sam bio u USA prije 12 godina i kupio Levi'sice (501) nisu ni one bile Made in USA nego Vietnam a kamo li sad

.
Jedino sto sma vidio bas "made in USA" je kad sam prije par godina (3.5) ugradjivao prskalice za travnjak je da su neke RainBird stvari kao crijeva i slicno bile made in USA sto me iznenadilo.
Sve ostalo je naravno made in China.
BTW neki dan sam pogledoa dobar "osvrt "na carine od ekipe koja riid Foto tutorijale i slicno. Ovaj se bavi i nekim umacima pa objasnjava kolko kosta proizvodnja boce/etikete u USA a kolko u Kini (spoiler alert: da Trump satavi carinu 500% opet se nebi isplatilo pravit u USA

).
https://youtu.be/jCS-LS4LUXk