09.04.2025., 10:54
|
|
|
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
...
Da...nisi baš pogodio sa FINAXom, a u ETF si ušao svježe pa nit ne možeš vidit gain neki, pogotovo ne nakon -20% pada. Još ako sam te dobro pohvatao imaš par SP500 ETFova i pojedinačne dionice i svašta nešto? Držanje novaca na T212 je onako...konzervativno, imaš neki gain, ali realno taj gain je uglavnom manji od onoga što ti jede inflacija. To je više stake, nego invest imho, bar ja na to tako gledam. Na T212 držin emergany fond, čisto da ide neka kamata umjesto da na lokalnoj banci leži za nikakvu/daleko nižu kamatu.
Osobno bi ulaganja, ako imaš financija za ista sveo na jedan ETF i ulagao mjesečno kao i do sada (koliko možeš) plus ako tu i tamo na nekakav crash možeš ubacit malo više (tipa sada) i to je to. Takvo nešto bi pustio longterm da ide (pogledaj vrh posta) i dugoročno to mora bit isplativo, odnosno premala je šansa da ne bude, iako naravno da rizik postoji, dionice su po definiciji rizično ulaganje da odma budemo na čisto. Mislim da ti je to bolji smjer nego da vadiš keš pa hvataš neka dna pa ulažeš ponovo i prevrćeš iz šupljeg u prazno gdje i ako par puta pogodiš ćeš jednom promašit i opet bit na nuli ili minusu. To je barem moje mišljenje, nikakav savjet, nagovor il pametovanje. Svakako sritno 
|
A gdje onda uloziti ako T212 nije adekvatan?
Zar nije to i dalje samo platforma na kojoj mozemo odabrati gdje uloziti i tako ući u veći/manji rizik?
|