View Single Post
Staro 09.04.2025., 08:38   #45600
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Glas za rabljeni.

Kupovao sam na neviđeno sebi i curi bicikle. Uzeo rabljene koji su stajali na balkonu ljudima godinama. Bilo mi je bitno da je rama neoštećena, da nosač mašinice nije spigan i da je vilica ok (i da ima lock na vilici). Htio sam i mehaničke diskove ili v-brake jer ih je lakše složiti.
Sve se to riješi minimalnim alatom u jedno popodne.

Bez previše predznanja sam rastavio oba u dnevnom boravku, i zasrao kompletnu kupaonu čisteći sve. Potrošena subota popodne i nedjelja ujutro, a nakon toga su bajkovi bili kao novi.

Ta Merida je skroz ok. Uzmi nove zračnice, eventualno nove gume (ne vidim stanje ovih, ali ove Schwalbe Hurricane na njemu su nove oko 20€), uzmi nove flat pedale jer će si s ovim metalnim oguliti potkoljenice, nove gripove i eventualno nove pakne za kočnice. Ja bih i sic promijenio jer još nisam sjeo na stock sic koji mi je pasao. Nekakav pristojni Selle Royal se nađe na njuškalu, a ni Decathlon gel sicevi nisu loši.
Počisti to sve temeljito, podmaži i poštelaj ako treba i imaš super bajk.

Stavi na papir koliko te to sve košta i probaj malo skinuti cijenu. Dobar je to bicikl
Da, tako sam i mislio napravit. Znam očistit, rastavit osnovne dijelove i mašinicu i podmazat, jedino nisam dobar u finom podešavanju ako je nešto baš razštelano. To što ima malo hrđe po šerafima od stajanja me ne smeta, lako se očisti

U stvari bih htio i bajk za kojim neću plakat ako joj ga slučajno ukradu jer će ići po svuda s njime pa bih radije da je neki ok rabljeni nego novi.

I mašinica mi igra ulogu a i njoj će garant kad se nauči na bolju. Sjećam se kad sam prešao sa starog rog-ovog mtb-a sa onim prastarim prizetnim mjenjačem na alivio sa prekidačima, menjao sam brzine samo da uživam kako ih fino i brzo prebacuje u željenu brzinu