Citiraj:
Autor Nikky
Da, da, bilo je to vrijeme kad su ljudi / proizvođači bili kreativni ...
kad pogledaš mobo cijeli taj dio od malog trafa pa na livo je potrošen za audio.
PCI bracket je cinch output ili input, treba vidjeti u manual.
99% Line IN / Out kao i danas, ne vjerujem da su imali Phono input jer je on rizičan za skupljanje bruma / smetnji i sl.
|
da, bilo je to dobro vrijeme kako kaže pjesma, a i kreativno...
Šteta za phono ulaz. Znam da se lampe naravno nisu koristile samo za phono program, bili su tu televizori, receiveri i pojačala, ma svega. Ali kad danas razmišljam o lampama jedino što mi pada na pamet je phono stage ili gramofonsko pred-pojacalo.
Sjećam se i jedne rasprave na Audiokarmi kad je ekipa govorila kako vole "topli" zvuk lampi, i predložili da se u komponentom lancu koriste grijači za gramofonske glave, zvučnice. Ne, nije zajebancija ... Neka fora sa materijalima i kako podgrijane glave budu pružale bolji i topliji zvuk od onih koje su recimo hladne ili sobne temperature.
Nisam mogao odoljeti i fotografirao sam gramofonsku glavu koju sam imao u futroli od naočala, koju sam "utoplio" krpicom za brisanje stakala, pa čak i napravio mali jastučić od papirnatih ručnika da joj bude još toplije i ugodnije. Većina je dijelila moj smisao za humor, iako je bilo onih koji su se naljutili kao da sam im izvrijeđao obitelj... Bilo je zabavno :-)