View Single Post
Staro 07.04.2025., 23:53   #839
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
A jesi primjer našao
Inače neznam u što si točno investirao kad si nakon 4 godine na nuli trebao bi bit u plusu, SP500 recimo je prije 4 god bio na cca 4000), ali evo potencijalni scenarij i viđen i doživljen, jer jebiga svi smo mi imali momente kad smo mislili da ćemo kupovat jeftino, prodavat skupo i opet kupovat jeftino,... čak smo imali i uspjehe, do jednom

Sad je SP500 na 5100 i ti si na nuli. Prodaš sve i uzmeš keš, računaš win-win.
Čekaš.
Krene dolje. Kažeš jebote, šta san pametan, pričekat ću još malo i ulazim.
Krene gore. Računaš ma ovo je bounce bezvezni, vratit će se dolje, Trump je idiot, mora tako bit.
Ne vrati se nego nastavi gore.
Kupiš natrag u momentu kad SP500 bude 5500.

Zaključak? Izgubio si vrijeme i novac, a još si se i naživcirao u procesu Burza bi trebala bit longterm, ako ti nakon 4 godine izvlačiš 1929. godinu kao primjer i razmišljaš o prodaji da spasiš što se da spasit definitivno investiraš na krivi način ili u krivi financijski instrument...
Finax, konstatna ulaganja, nekad veca nekad manja ovisno o visku u novcaniku, tek poceo osjecat neki minimalni rast prosle godine, max ukupno 15% dakle, avg 3.75 godisnje, naspram inflacijice zanemarivo, i eto me opet na nuli da sam čarapira bolje bi mi bilo. U S&P 500 sam ulozio prije 6 mjeseci we all know how is that looking

Nezz, mislio sam da ce se bar nesto osjetit u skoro 5 godina ulaganja, da sam stavio na stednju ili samo drzao pare na trading 212, bilo bi bolje, ovako mi je skroz bezveze. A i druga ulaganja na trading 212 su shit jedino nvidia, berkshire htw su vridni spomena, a na tradingu imam i ishares s&p500 i vanguard s&p 500 kupljeni u istom trenutku, ishares je na 15% sad a vanguard 43%... pa sad ti budi pametan sta kupit....

OuttaControl je offline   Reply With Quote