Citiraj:
Autor Libertus
Samo sam napisao što mi je u glavi.
|
Dapače, diskutiramo

A šta se kripta tiče, ako ćemo iskreno vrijeme za akumulaciju je bilo 2022-2023, kroz 2024-2025 je trebalo ili veći napustiti taj brod ili ga planirati napuštat. Naravno to ne znači da kupnjom BTC danas nećeš zaradit (vjerojatno hoćeš kratkoročno, možda i x2, dok dugoročno sigurno hoćeš), ali da je sad vrijeme za kupnju, nije
Citiraj:
Autor OuttaControl
Inace dowjones industrial se od 1929 oporavio tek za 24 godine, ko ima volje 24 godine cekat....
|
A jesi primjer našao

Inače neznam u što si točno investirao kad si nakon 4 godine na nuli trebao bi bit u plusu, SP500 recimo je prije 4 god bio na cca 4000), ali evo potencijalni scenarij i viđen i doživljen, jer jebiga svi smo mi imali momente kad smo mislili da ćemo kupovat jeftino, prodavat skupo i opet kupovat jeftino,... čak smo imali i uspjehe, do jednom
Sad je SP500 na 5100 i ti si na nuli. Prodaš sve i uzmeš keš, računaš win-win.
Čekaš.
Krene dolje. Kažeš jebote, šta san pametan, pričekat ću još malo i ulazim.
Krene gore. Računaš ma ovo je bounce bezvezni, vratit će se dolje, Trump je idiot, mora tako bit.
Ne vrati se nego nastavi gore.
Kupiš natrag u momentu kad SP500 bude 5500.
Zaključak? Izgubio si vrijeme i novac, a još si se i naživcirao u procesu

Burza bi trebala bit longterm, ako ti nakon 4 godine izvlačiš 1929. godinu kao primjer i razmišljaš o prodaji da spasiš što se da spasit definitivno investiraš na krivi način ili u krivi financijski instrument...