07.04.2025., 09:33
|
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor Master_Hrc
Sto se tice SUVova, i ja sam ih hejto dok nisam sjeo u prvog. CX5, dok mi je trojka bila na servisu. S obzirom da se skvo u to isto vrijeme vozila isto u volvachu, rekli smo to je to. Za terenske sposobnosti me zaboli, gume ajde moze biti arguement iako slabi (kupis za 30-40k suva i onda nemas par stotina eura vise za gume  ), neznam zasto bi bio nepraktican po gradu kad su svi auti danas napucani dimenzijama. Netko je spomenuo da je u voznji pusiona, naravno to isto ne stoji, ja svog ne cujem do nekih 130, znaci odlicna izolacija i kao sto sam vec napisao sasvim odlicno ide (150 ks s turbinom), bez nekih brodskih ljuljanja. Neznam da li je multilink od iza ili nesto drugo, ali obicna sipka nije, s obzirom da fino upija i hupsere i ostale benefite rvackih cesta. Tako da ljudi fino odite na testnu voznju jednog, nista vas ne kosta osim malo vremena i iz prve ruke se uvjerite, prije hejta. Evo recimo ja sam hejtao Jabucne proizvode prije nego sam ih imao, a hejtam ih i sada nakon sto imam meka i ajFona. Taj hejt je opravdan i sasvim je druga stvar. 
|
Uzeo si za usporedbu bas SUV koji sam u prijasnjem postu spomenuo  CX-5 nije sto se guma tice nista skuplja od 6-ice (iste su velicine jel) a meni se nakon probne voznje 6-ice i CX-5 - 6-ica vise dopala zbog dinamicnije voznje a CX-5 bas radi ovog 40+ faktora. No nesto manji gepek s obzirom na velicinu auta.
Citiraj:
Autor WraGG
I sad bi to sve trebalo promijeniti moje misljenje? Sad bih ja trebao reci "O, kako sam samo mogao biti toliko slijep pored zdravih ociju i ne vidjeti da su SUV-ovi najvece smece? O hvala vam mudri forumasi sto mi oci otvoriste!"?
SUV-ovi se meni svidjaju (i ocito vecini svjetske populacije). Ne namecem nikome nista, samo kazem. Vozite vi one city autice sa motorom od skutera sto se mene tice, ja vas nikada necu pokusati uvjeriti da je to smece.
|
Pretjerujes. Nitko ne baca kamenje na tebe ni SUV-ove, ja brem pricam o prednostima i nedostacima i jednih i drugih ali "mrznja" prema SUV nije zbog SUV-a kao takvih nego zato sto su proizvodaci vecinom potisnuli klasicne limuzine i karavane iz proizvodnja jer su vlade dopustile da je proizvodnja SUV jeftinija i trziste je preplavljeno automobilima koji u odnosu na vanjske gabarite nude najcesce manje putnog prostora i sve ostalo sto je kolega gore naveo. Draze bi mi bilo da imamo veci izbor neceg tipa Premacy/5 jer za istu velicinu auta su nudili kudikamo vise iskoristivog prostora i prakticnosti + takoder si sjedio poviseno (vozio Premacy 3 godine). Tebi SUV pase i t je ok, meni isto pase iz navedenih vec razloga al to ne pobija cinjenice koje je kolega izjavio. To nije nista novo.
P.S.- konacno ne pricamo vise o prometu u ZG u politici 
|
|