Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.04.2025., 08:47   #79537
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Shvacas da je to samo zato jer su drzave gdje se isti proizvode omogucile proizvodacima da ih prave (osim Japana gdje su mali KEI auti zakon) - jeftino (jeftnije nego klasicna vozila)? I posto ih je vec masa sad na trzistu najcesce su i kao rabljeni jeftiniji nego Limuzine/Karavani? SUV kao takav je neupotrebljiv kao terensko vozilo, prodaje se kroz "Lifestyle" ali sve sto je @zkljaja napisao - stoji. Jeftinija proizvodnja - veci troskovi odrzavanja (iako ima modela gdje recimo gume nisu vece nego na klasicnom karavanu - primjer Mazda 6 kombi i CX-5) - neprakticniji po gradu. I da naravno da bih ga za sebe kupio jer kako starim primjecujem da teze ulazim i izlazim iz normalnog auta. Dakle - SUV - nuzno zlo kao pomagalo za one "prposnije" i starije gradane. No mladim ljudima cu uvijek radije preporuciti klasicnu limuzinu ili kombi jer su dinamicniji i jeftiniji dugorocno (opet - ne svi).
Sto se tice SUVova, i ja sam ih hejto dok nisam sjeo u prvog. CX5, dok mi je trojka bila na servisu. S obzirom da se skvo u to isto vrijeme vozila isto u volvachu, rekli smo to je to. Za terenske sposobnosti me zaboli, gume ajde moze biti arguement iako slabi (kupis za 30-40k suva i onda nemas par stotina eura vise za gume ), neznam zasto bi bio nepraktican po gradu kad su svi auti danas napucani dimenzijama. Netko je spomenuo da je u voznji pusiona, naravno to isto ne stoji, ja svog ne cujem do nekih 130, znaci odlicna izolacija i kao sto sam vec napisao sasvim odlicno ide (150 ks s turbinom), bez nekih brodskih ljuljanja. Neznam da li je multilink od iza ili nesto drugo, ali obicna sipka nije, s obzirom da fino upija i hupsere i ostale benefite rvackih cesta. Tako da ljudi fino odite na testnu voznju jednog, nista vas ne kosta osim malo vremena i iz prve ruke se uvjerite, prije hejta. Evo recimo ja sam hejtao Jabucne proizvode prije nego sam ih imao, a hejtam ih i sada nakon sto imam meka i ajFona. Taj hejt je opravdan i sasvim je druga stvar.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote