Za svakoga to je individualno, meni je dobar za ono sto meni treba a oce tebi valjati tko zna? Kod mene je bilo presudna podrska za AV1 Decode sto se tice GPU dijela jer da sam
isao na bilo koji HP G4/5/6 koji imaju bolje procesore jednom kada AV1 zazivi kao danas HEVC sve te masine postaju neupotrebljive.
Istina, ima modela M720q, M920q, M920x te P330 Tiny i slicni kao Acer Veriton N4660G te imaju PCIe slot pa problema nema ako se koristi neka grafa ali najjeftinija grafa sa AV1 Decode
krece od ~120€ i to iz DE ako narucim... i sada nadodaj cijenu same mashine pa u mom slucaju prelazim debelo cijenu nekog Reolink snimaca koji sam po sebi je ~200€ + HDD da mi rostilja i sve to u kucistu SFF velicine.
Nadalje kada se i pojave AV1 kamere snimac pada u vodu a ova "kutijica" ce i dalje raditi uz promjenu Reolink clienta. Krenio sam od ovog popisa:
Intel® Iris® Xe MAX Graphics
Intel® Arc™ A-Series Graphics
Intel® UHD Graphics 770
Intel® UHD Graphics 730
Intel® UHD Graphics 710
Intel® Iris® Xe Graphics
Intel® UHD Graphics
Intel® Iris® Xe Graphics
Intel® UHD Graphics 750
Koju god kombinaciju Celerona ili Pentiuma ili mozebitno i3 + ploca + ram + cooler i kuciste pa sastavio nesto u omanjem kucistu cijena je debelo preko 300€ i nije iskljuceno da jednog dana
sastavim nesto slicno no za sada tih 136€ radi svoj posao i ako krepa nece mi biti zao. Vrti kamere, snima uredno na SSD s time da cu staviti nvme i dok to radi u pozadini, moze se normalno surfati ili pustat mjuzu sa youtube, meni vise ne treba.
Ja ga koristim na 4K televizoru 43" incha koji mi sluzi kao monitor za kamere tj. na zidu je i do sada sam morao master PC drzat upaljen non-stop 24h ako sam zelio imati video motiona
jer iako mogu snimati na SD card u kameri, pristup takvim snimkama je tlaka, presporo se ucitavaju snimke itd...
Sad mogu ugasit PC, TV gasim navecer svakako a ova kutijica snima i trosi bijednih ~10W.