Tema: Mini PC
View Single Post
Staro 06.04.2025., 02:25   #242
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Stigo prekjucer Chatreey T9H sa Alija od ovog sellera:

https://www.aliexpress.com/item/1005...anage-home.0.0

Ja sam platio 136€ tj. bio cupon code -20€ a sad po ovoj cijeni nema sanse da bi uzeo, za te pare sto sad trazi mora biti "jaca igracka".
Dosao sa W11 22 pa se apgrejdo na 23 pa na 24 - ubio me update psihicki. Vjerojatno ce gore W10 LTSC no jos testiram ovo gofno od 11 eto malo iz znatizelje. Kljuc za W11 je Ok.

Zanimljivo da sve sto sam zelio da radi, radi uredno te cak i bolje nego sam ocekivao. 8K, 4K AV1 ili HEVC jede za dorucak bilo u pregledniku ili 4K HEVC kameru sa biratom 8Mbps / 25FPS u Reolink clientu.
Trosi 9-11W kad tjera kameru a tako i u pregledniku. Vulgaris surfanje 3-8W Temperatura dok tjera kameru 52-58C a surfanje 38-55C, ventilator se do 60/62C uopce ne cuje, cujes ga ako doslovce stavis
uho na kuciste a kad i ubrza na 62C to par desetaka sekundi pa opet ga ne cujes. Mislim dok sam sa Aidom oteretio test cpu-a da je onda najduze vrtio taj vent ali temp opet nije isla preko 64C, uglavnom za
sada hladan ko led a i to ubrzanje ventilatora ja cujem jer mi je ~60cm od glave, ako se ustanem na 1-2m onda se ni to ubrzanje ne cuje.

Pakiranje odlicno, 2 kutije i "kuciste" od stiropora, sama plastika tj. kuciste je vrlo cvrsto, nema tu uvijanja ili da krcka nesto kada ga stisnes, plastika kucista je deblja nego sto sam mislio.
Svi USB-ovi stoje "naopacke", zapravo stoje oni dobro samo sto ploca gleda prema dolje pa jel... Evo malo slika:

Moram nekako izmjeriti koliko je mm SSD udaljen od te metalne plocice pa mozda gore staviti termalne padove a i na memoriju jer kada sam rastavio sam utvrdio da su memorijski chipovi
u levelu sa chipovima na SSD-u a vjerujem po visini utora za M.2 Nvme da ce isto biti u levelu pa ta plocica moze posluziti kao heatsink za sve. Inace SSD stoji za sada konstatno na 44/45C.
Uglavnom iznenadio me, za 136€ sam mislio da ce to biti blize nekom drlogu nego sasvim upotrebljivo, nema tu cekanja kod surfanja ili kada otvaras datoteke na njemu nekog laga ko na vecini laptopa, uredjaj je vrlo fluidan i jos mu se ne mogu nacuditi.

E da, BIOS... majko mila, imam jednu china x79 plocu i to je bios sa valjda 150 stavki ali ovaj... nisam u zivotu vidio toliko
stavki u biosu, sigurno jedno 2-3 sata da se sve predje "detaljnije" no ono glavno se lako nadje a za ostalih 70% stavki u biosu u zivotu nisam cuo.