Inace, ako koga zanima, ispod je prezentacija mojeg vidjenja inteligentnog upravljanja prometom koju sam napravio pocetkom 2004 godine, jos dok sam na faksu bio... Prezentacija je rezultat jednog drugog idejnog projekta koji sam radio za tvrtku koja je razvijala neki napredni sustav prepoznavanja vozila i putnika za Luku Split... Navodno je prezentacija dosla do nekih ljudi u tadasnjoj vladi i Gradu Zagrebu, no to je meni sve rekla-kazala, s obzirom da sam to saznao preko kolege koji me uvukao u projekt...
Vezano za tehnikalije spomenute u samoj prezentaciji, uzmite u obzir da je to bila 2004 godina, tako da bi te specke danas totalno drukcije izgledale...
Inteligentno upravljanje prometom -
https://www.dropbox.com/scl/fi/d1g4b...mg8vm4ryc&dl=0
Poanta price - recimo da se malo vise od svekolikog pucanstva razumijem u upravljanje prometom i problematikom vezanom uz isto, da ne bi ispalo da tu se*rem i kenjam bezveze o necem o cem pojma nemam... Sve te brljotine koje Mozemoci izmisljaju su obicna gradjevina (za koju ima je trebalo 4 godine), tu nema nikakve inteligencije... U danasnje doba, sa silnom upotrebom naprednih sustava upravljanja, pocevsi od interaktivnih sustava navigacije tipa Waze ili Google Maps, pa do sveprisutnog AI-ja, mislim da bi Zagreb, uz neke malo pametnije likove na celu mogao napraviti vrhunski sustav za inteligentno upravljanje prometom koji bi stvarno dobro funkcionirao, pogotovo za javni prijevoz i interventna vozila koji bi imali prioritet...