Citiraj:
Autor calypso
Rekao bih da je KBC Dubrava na OK lokaciji... KBC Rebro je na katastrofa lokaciji i uvijek su guzve na ulazu u podzemnu garazu, no to su Mozemovci rijesili tako da se sparkiras ispred Dinamovog stadiona i onda... e ne znam sta onda, valjda neki bus vozi gore... Klaiceva je katastrofa po pitanju parkinga, no ako naprave garazu tamo iza Mimare, slava im bila onda, to ce rijesiti problem prilaska bolnici u Klaicevoj... Merkur je teska katastrofa... Vuk Vrhovac necu ni spominjat, pa to je u je*benoj slijepoj ulici koja je prilicno uska!?? Novi Zagreb nema nijednu kliniku, a njima bi bas najvise trebala dole kolko ih ima... Ostaju Sv.Duh i Vinogradska... Tamo ima dovoljno parkinga pa ne treba dramit previse...
|
Ne pričamo o bolnicama kao takvima, nego o uskospecijaliziranim ustanovama, koje postoje samo 3 navedene, u koje kao i ja sam, dolazimo iz cijele hrvatske, slovenije, pa čak sam viđao redovito i austrijske i njemačke rege na improviziranom parkingu zvanom dječje igralište dotične ustanove (jedne od te tri).
Slažem se s Cukyevom konstatacijom, mada je i obilaznica opći kaos zadnjih godina, ali izmjestiti sve 3 negdje u blizinu jednog od čvorišta obilaznica-grad, bilo bi jedino razumno rješenje koje bi pomoglo. Ali pod uvjetom da se riješi adekvatan parking, logično

.
Jer prošli pokušaj izmještanja (na svu sreću privremeni)u zgradu nekog ministarstva pokraj zgrade di je općinski sud u sigetu i ionako već opći haos s parkingom, uzrokovao je isto što i na gornjem gradu - krkljanac koji je trajao satima jer je tamo naravno 'kružni tok' po parkingu, većinom je jednosmjerno kretanje uz te 2 zgrade, i onda ti se krenu ujutro i iza podne slagat auti roditelja koji kako rekoh, kupe djecu koja nisu baš u stanju 'ić tramvajem do klaićeve', niti hodat samostalno, kamoli šta drugo, pa stoje na jedinom mogućem prolazu. I tako auto po auto, cca 8 grupa po 8-9-10 djece x roditelj s autom, pa izračunaj koliko je to auta u tom momentu tu. H.A.O.S.
Mada, tu je generalni problem bio najviše parking (gore na originalnoj lokaciji ne postoji nikakav parking, ali baš nikakav), gužve su bile velike samo u jutarnjim satima, ali ni približno tolike kao 'uspon' iz donjeg grada u gornji na originalnoj lokaciji.