View Single Post
Staro 05.04.2025., 00:24   #3618
Tirkiz
Poludrago kamenje

Tirkiz's Avatar

Datum registracije: Apr 2023
Citiraj:
Autor expresso Pregled postova
Evo javljam se mjesec ipo dana nakon sto sam kupio Xiaomi 5G Cpe pro, i otkad je tcom kod mene ugasio 3G mrezu.
Tada su mi 4g i 5g frekvencije bile samo b3+b20...ovih dana sam slucajno skuzio da mi se jednom pojavio b8 nakratko.
Sad mi nesto se odspojio ruter,pisalo nema mreze. Ja resetiram ruter i vidim neku promjenu u frekvencijama i na 4g i 5g.

Sto se dogada sad to? Tcom poceo pustati signal na frekvencijama gdje se pustao 3G ili ? Brzine su mi za sad jednake nista bolje
Valjda si prespavao zadnjih pol godine ovog foruma koliko smo pisali o ovome

Taj B8 (900 MHz) je band sa ugašene 3G mreže - prebacuju ga na 4G ali ne odjednom nego toranj po toranj pa si ga sada i ti očito dobio.

Isti je kao i B20 i B28 al toranj ti sada ima jednu frekvenciju više tako da rastereti B20.

Btw. ako si u Osijeku kako ti piše, Osijek već mjesecima ima B8 band, vjerojatno si tek sada primijetio B8 jer je možda B20 zagušen pa je toranj počeo tvom Xiaomiju govoriti da koristi B8 umjesto B20 banda u agregacijama.

A to što ti piše malo 4G, malo 5G, to ti je sve 4G dokle god pod "Frekvencijski pojas" ne ugledaš najmanje jedan N band
Tirkiz je offline   Reply With Quote