Citiraj:
Autor Bran
Kako plaćanje? Možda za najam dvorane? E i mi imamo dvoranu koja košta 400 kn dnevno + režije, ali nam je to previše i izborili smo se za jednu sobu koja nije nikome trebala, a u sklopu je tribina i nogometnih prostorija i vatrogasnog spremišta. Možda da i vi tako probate. Za to bi trebao biti mjerodavan načelnik. Barem smo mi tako to riješili. Napišeš molbu i malo dosaduješ i to je to. Rekli smo da ćemo platiti struju i još kakve troškove ako budu potrebni, ali se iskazalo da biti iznosilo kojih 100-200 kn mjesečno (većinom za plin jer je takva peć unutra), a ako jedna općina ne može odovojiti za svoju mladež toliko onda žalosno. Trenutačno ništa ne plaćamo jer su nam rekli da se novac potroši na svakavke gluposti, a to stvarno ne iznosi puno. Probajte ono bolje da se okupimo i tu igramo nego da pijemo ili još gore konzumiramo neke opojne droge i sl.
Inače jednostavnije se nešto dogovoriti u manjoj sredini.
Veće su šanse ako osnujete neku udrugu, pa možda donesete neki program i možete dobiti prostor i još neke novce. Mi ćemo možda pokušati napraviti besplatnu radionicu gdje ćemo ljude iz sela koji još nisu koristili računalo naučiti neke osnove. Bilo je zainteresiranih. A i da pokažemo djeci (većinom osnovnoškolcima) kako se još služiti kompjutorima osim za igranje. Ja osobno sam naučio dvojicu starijh ljudi (preko 55 god. ili možda više) kako se služiti računalom i internetom, pa sad najviše koriste internet za plaćanje računa preko mebaneta. Pokušajte tako nešto.
|
U ovom slučaju se radi o Domu kulture što je u biti kino dvorana trenutno u obnovi.Taj dom kulture ima dosta manjih prostorija koje ne služe ničemu i zato sam ljut.Do sad smo u jednoj manjoj prostoriji proveli 2 god i nitko u te 2 god od nas nije tražio novce.Tu smo znali svirati i održavat Lan party-e.Onda se kino počelo obnavljat i prestali smo dolaziti dok se ne obnovi.Sad kad se obnovilo tip nas vuče za nos.Stvar je u tome što dotični upravitelj nas stalno hebe i odugovlači i neznamo na čemu smo.Što se tiče udruge ja jesam u udruzi za mlađež i ta udruga je jedina u Hr koja nemože dobit prostor od grada,jer se gradu izgleda fućka za mladež i što će bit s njima...žalosno

ma sve ti je to politika : DualWiel