View Single Post
Staro 04.04.2025., 19:30   #31
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Sveopća namjena, rad na njemu u svrhu zarade, to je isključeno, ajmo reći multimedija..

Baš sam na ženinom laptopu ryzen 5 7430U, baterija jedva izgura 5-6h, ak se vrti yt i usput surfa, brajtnes na 40-50%, al nije to tolko loše kolko updjetovi "ubiju" laptop, štekanje i sl, jučer se restartao par min.
Standby-sleep mode je rak rana očito win laptopima, tu se ARM pokazao odličan čak štoviše, dok pričam o ARMu onda govorim za SD procesore koji su sad aktualni i bazirani na winsima.

Alternativno rješenje a i najbliže macbook-u je, microsoft surface 7 s ARM procom, a baterija bi trebala bit jako dobra, daleko bolja neg na x86 procesorima. Mislim da je win 11 tu najveća boljka ili za smooth rad tj iskustvo treba imat zvijer od kompa, al ni to čak nije sigurno, zato jer i tamo postoji taj sporiji rad s obzirom koju sam desk konfu imao (13600k-32gb-gen4).
E sad, pošto sam nekad prije imao air m2, bio sam oduševljen s baterijom, a znala je trajat po par dana, doduše onda sam imao 8/256, tak da je bilo upitno kak bi se winsi vrtili u virtualki, pa nisam ni pokušaval niš izvodit.

Khmmm, kaj samo imaš to za reći da nekaj valja na macbooku, baterija
Ak govoriš o 2t€, to je zapravo lova gdje se kreću laptopi s winsima, a ak oćeš nekaj malo bolje, onda cijene idu još gore, kolko sam gledal cijene macbook-ova, čak su još i dobre, s obzirom kaj se nudi u tom cjenovnom rangu, a nisu ni blizu eplu, bar ak pričamo o određenim stvarima koji sačinjavaju laptop.
zvonac je offline   Reply With Quote