Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Autor rendula
Apsolutno se slazem, ta biciklisticka staza je nesto najgore, i nikad ju nisam koristio, jer je nevjerojatno nesigurna. Nadam se da ce u jednom trenu maknuti jednu traku za aute, i staviti drvece izmedju auta i pjesaka/biciklista.
"stvari su funkcionirale za vrijeme bandica", cuj te floskule, bas nam je super bilo dobiti milijun kanti po cestama, naravno opet naustrb pjesaka.
Ne znam zasto je ljudima u centru postalo tesko hodati okolo. Isao sam u vrtic, osnovnu skolu, srednju skolu, na faks i na posao uvijek pjeske, tu i tamo mozda tramvajem ili biciklom. Mojima srecom nije padalo na pamet da bi me vozili u vrtic autom, ali ne, danas uzmes dva parkinga da maknes grozne kante i odmah se javlja glasna manjina i krece kukati...
(i potpuno se slazem s Ivo_Strojnicom, tak su stvari u centru funkcionirale prije 30 godina, izbacis vrece za smece odredjeni dan navecer.. nazalost danas ne bi funkcioniralo, jer svi samo gledaju kak prevariti, tesko je cak i kupiti plavu vrecicu)
|
Sta je kome tesko hodati okolo? Pa to jedino i radim! Ili sam pjeske ili sam na biciklu, znam i po 10km dnevno pjesacit samo po centru... Ali kada trebam negdje otici izvan centra, zadnje sto zelim je da ne smijem autom doci do ispred zgrade da utovarim stvari...
Ti stvarno nisi normalan... Da jednu traku maknut sa Zelenog vala i zasadit drvece... A to drvece bi gdje trebalo rasti? Iz onih zahrdjalih tegli sto su po Draskovicevoj postavili?  Ne nasmijavaj me... Iz ceste nece, jer ni ovo drvece koje je postavljeno u one male 'vrtove' ne moze narasti zbog bogtepitaj cega... Primjetio sam da recimo zenske koje ciste stubista po zgradama znaju izliti sadrzaj kanti taman u te 'vrtove' pa onda to drvece odumire... I onda ga posijeku... I onda zasade novo... I onda opet kante sa deterdzentima... I tako ukrug...
Kante uopce nisu grozne, niti zauzimaju puno mjesta... Kada imas kante, onda nemas problema sa stakorima ni vranama... Uostalom, odi samo 500m dalje pa pogledaj, evo u Subicevoj i dalje imas kante ispred zgrada... Hmhm, kako to? Hoces da ti odem poslikat? Tu mi je blizu ureda... Kako oni smiju, a mi koji smo malo blize centru ne smijemo imati kante vise? Nego nam jos ugradjuju je*bene podzemne spremnike koji ce biti u drugom bloku pa cu morat presetavat pola grada da bacim smece... A imao sam istu tu kantu ispred ulaza do pred par godina... I onda sam ja problem? Ne nisam ja problem, problem je idiot gradonacelnik i njegove glupe 'vizije' i zamisli...
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
A ti baš voliš vriđati ljude. Jel se bolje osjećaš radi toga ili misliš da to daje težinu tvojim argumentima? Jer samo ispadaš djetinjast.
I ja sam živija u centru grada dosta dugo, do prije 2 godine, mogu ti reći da je situacija puno gora sad nego što je bila prije. Više ljudi prolazi kroz centar, jednostavno je neodrživo, sve smrdi, grad je zagušen, nema se gdje parkirati, biti, živiti.
Kante za smeće su bile posvuda, pa se to sruši pa auti prolaze po tome, pa je još potres sve dodatno sjeba, radovi se ne mogu obaviti bez da se blokira centar grada, ljudi nemaju di prolaziti.
Tvoje životne navike nisu navike svih ljudi u Zagrebu, čini mi se da ti to nije jasno baš.
Ja sam primjerice na bicikli svaki dan, to mi je najdraži oblik transporta, bez obzira na vrime. Auti uzimaju previše mjesta, pogotovo u centru gdje ga praktički nema.
To što ti ne vidiš bicikliste nije apsolutno nikakvo mjerilo, već samo observacija koju vjerojatno osvjestiš 2x tjedno i na temelju toga donosiš grlate zaključke, uz pokoju uvredu, da budeš "jači".
A sad zamisli da se zatvori centar grada za sve osim "domaće", taksije, dostavu i javni prijevoz.
Zamisli koliko bi parkinga ima, koliko bi ti čišći zrak bija, koliko bi se djeca mogla bez problema igrati i kretati....
Ako nisi vizionar, pusti druge da riješe tvoj problem, jer centar Zagreba jest problem, bez obzira tko nam gradonačelnik bio.
|
Ne vrijedjam, iznosim cinjenice...  Jaci sam od tebe i dalje pisam...
Ajmo onda ovako, zivio sam u Rijeci u prigradu, ali i dalje gradska linija vozila do nas i tako do 18. godine... Cist zrak, livade, mi djeca trckaramo po ulici, nema puno auta, nogomet, bicikli, itd... Sve super... U vrtic i prva dva razreda osnovne sam isao autobusom svaki dan, znaci dizanje u 6i15 pa dok dodjemo do grada... Svaki dan autobusom isao samostalno u grad od svoje 10. godine, sto u muzicku skolu, sto na tecaj engleskog, a kasnije i u srednju skolu, navozao se i nasetao se... Nekada su ta putovanja busom trajala i po 40-45 minuta, zbog radova na cesti... Autobus normalno dodje za cca. 20min kada nema radova na cesti, no kad su radovi to zna trajati i trajati... Kasnije preselio u Zagreb na fax, proputovao cijeli grad sto tramvajima, sto busevima, biciklom po svim vremenskim uvjetima, a i prosetao nogicama vise nego sto ce vecina Zagrepcana u zivotu prosetati... Zivio u nekoliko kvartova, nikada nikakvih problema imao sa nicim...
Zadnjih 6 godina zivim u centru grada i samo gledam kako je idiot Tomasevic uspio unistiti sve sto je iole dobro funkcioniralo u centru...
Ako maknes promet iz centra Zagreba, opteretit ce sve ostale dijelove grada, a opet tvrdim - promet u centru uopce nije problem, jer prometa izmedju 10 i 15 sati i onda izmedju 18 i 08 sati uopce nema kroz centar grada...
I opet tvrdim, da biciklista po Zelenom valu nema... Jer ih JEDNOSTAVNO NEMA JE*BEMU! Nema ih ni u Marticevoj... Jednostavno je ljudima prehladno ili prevruce ili puse ili je kisa, snijega eto nije bas ni bilo... Sada kada se sunce malo pojavilo ce biti sve vise i vise biciklista, ali od 10 mjeseca pa do 4 mjeseca ih jednostavno nema... NEMA... NEEEEMAAAA... Ne znam kako ti to nacrtat... Odi na Vukovarsku pa pogledaj kolko ih se tamo vozika i zacudo jedno, ni tamo ih bas nema u tom razdoblju...
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika
2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS
Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen
|