Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
kako bi ti uredio centar grada?
|
Centar grada je uredjen skroz pristojno i ne treba ga dirati... Guzve se u centru grada (na Zelenom valu) stvaraju dva puta dnevno (ujutro oko 9 i popodne oko 3-4), ostatak vremena prometa nema... Zivim na Zelenom valu, vid me jos uvijek sluzi, tu i tamo skicnem kroz prozor, ali prometa bas i nema, tako da sve te govorancije oko rjesavanja problema prometa u centru su floskule i gluposti... Odi malo do Torina, Munchena ili nekog drugog malo veceg sredista, pa probaj sa autoputa uopce doci do centra grada...
Citiraj:
Autor rendula
Cini se da nas ima jos "posvadjanih s mozgom", a ti jedini u pravu.
Ja se isto nadam da ce se jos sirit pjesacke zone, i nek rade jos biciklistickih staza.
I micat aute u manje traka da bi tramvaji dobili rezervirane dijelove, kak ce nadam se biti po savskoj.
Na vukovarskoj odavno vec ima super biciklisticka staza, a tramvaj ima svoj odvojeni dio u sredini. Bilo biciklom, bilo tramvajem si za cas od zagrepcanke do gdjegodhoces na istoku.
|
A sta ste navalili sa tim biciklima? Vozim i ja bicikl i ne dramim previse... Po ljeti moras bit malo budala ic biciklom na posao, jer ako je tebi fora bit sav znojav, tvojim kolegama i nije bas neka fora... A da ces se tusirati na poslu, aj me nemoj zaje*bavat... Po zimi ili po kisi bicikl voze samo budale (poput mene dok sam na faxu bio) i jadnici dostavljaci... Ili ces mi reci da si po zimi vidio biciklista normalnog, jer ja gledam sa prozora na biciklisticku u centru grada i mogi ti iz prve ruke reci koga tamo vidjam, a to je visemanje nikog po zimi ili kada kisa pada... Tolko o biciklistickim stazama...
Auti danas i auti pred 30 godina su nebo i zemlja... Danasnji auti imaju, za cudo jedno nevidjeno, brdo filtera, tako da jedino sto pljuju van je CO2 i voda i nesto malo NOx i ostalih gluposti u nemjerljivim kolicinama... Oni od prije 30 godina su pljuvali van bogtepitaj sta sve ne, a isto su se vozali kroz centar grada...
Pjesacke zone ne treba siriti, ionako nema parkinga dovoljno za stanare... Znas, grad sluzi tome da u njemu ljudi zive, a ne da se je*beni turisti presetavaju i salju videa na TikTok i Instagrame... Cudi me samo kako je Zagreb skroz uredno funkcionirao pod Bandicem, a svi pi*zde na Tomasevica... Bandic je, budimo realni, lopovcina regionalne klase, ali stvari su jednostavno funkcionirale i nitko se nije bunio previse... Ovi Mozemovci su strasno izrevoltirali stanare u centru da je to preludo...
Uostalom, parkiram u krugu 5min pjeske od zgrade, setam i bicikliram gdje god krenem, ali ta dva puta tjedno kada mi stvarno treba auto, onda zelim da mi je negdje blizu, a ne da moram je*benim tramvajem ici do auta... Ne znam kako ste vi pametnjakovici zamislili zivot u centru za obitelj sa dvoje male djece... A da ce klinci nesto biciklirat po onoj biciklistickoj stazi kroz Boskovicevu, nema boga, ali apsolutno nema boga... To je jedino kompletni idiot mogao smisliti tamo postaviti...