Kolege su ti više manje već sve rekli i slažem se sa maltene svime.
Dodao bih my 2 cents samo:
1. za tako dedicated HT prostororiju ti je šteta ne ići na projektori šibnuti max platno koje ti stane.
Govorim ti iz iskustva čovjeka koji je imao 130" platno sa poštenim projektorom, pa prešao na 83" OLED.
Jedini razlog prelaska mi je bio to što nemam dedicated HT prostoriju nego mi je to dnevni boravak.
Jednostavno je TV bolja opcija, što zbog estetike, zauzeća prostora, gledanja sadržaja po danu...
Prednost OLED-a je naravno objektivno bolja slika, ali projektor ti stvarno da ono pravo kino iskustvo.
Nije samo stvar veličine slike, iako je i to bitan faktor, nego jednostavno tip slike

Naravno, sve je to subjektivno ali eto...
2. zbog visine stropa bi ti možda igrali i ugradbeni atmos zvučnici, ako imaš dovoljnu debljinu stropne ploče i ako ti se da štemati.
Ali kao što je 9800pro rekao, jednostavnije ti je ići na ove zvučnike što odbijaju zvuk od stropa pa rade efekt stropnog zvučnika
3. obavezno provući kabele i za stražnja 2 zvučnika, a ako nećeš ići na ove zvučnike što odbijaju zvuk - provuci za bar 4 atmosa.
Jako je jednostavno ne koristiti ih ako te nikad ne povuče u tom smjeru, ali ćeš se spasiti ako kreneš u to... a vrlo lako će te povući
Atmos je meni strašno dobra stvar i vrijedi, naravno ako se posloži kako treba.
Ali budi svjestan da onaj "wow" faktor nećeš dobiti na svemu što ima atmos zvuk.
Ima hrpa sadržaja gdje bi ti skoro bilo svejedno da li je 5.1 zvuk ili atmos, ali ima i solidno sadržaja gdje padneš na dupe od gušta