Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.04.2025., 19:15   #79352
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
... jer ekipa (da si ubrza rad) našprica aute kemijom za pretpranje a ne skine je na vrijeme pa se sasuši na autu
Na samousluznoj tu kod mene (rucna, nije automatska) pise da se to sredstvo za pretpranje ne smije koristiti na autima koji nisu metalik
Onak, zar fakat?

Ja sam ga koristio x puta na bijelom vulgaris autu (nisam bas citao sta pise na uputama praone) i nikakvih problema, pa me fest zacudilo od kuda to da se ne koristi na ne-metalik bojama.
A onak lijepo pomogne kod pranja, bude puno bolje nego kada direkt navalis sa samponom bez predpranja.

Doma mi tlaka sam prat jer dok izvucem miniwash, sredstva, slauf to traje, a i dvoriste mi gleda na zapadnu stranu, pa mogu prati samo kasno popodne-predvece jer sunce lupa bez hlada cijeli dan. A i onda zapilim na dvije kante, razlicite spuzve, razlicite krpe (hebi ga, gledanje detailing videa...)...

U klasicne automatske ne idem, bio 2 puta sa prethodnim autima i vidile se crtice. A sogor ima crnog BMW-a kojeg je cesto prao u automatskim, pa kada zasja sunce auto izgleda kao da je pran spuzvom za sudje.

Samousluzne su mi OK kada auto nije pretjerano prljav, recimo nakon dobrog rucnog pranja se moze sa samousluznom dugo odrzavati cistim osim ako neki vrag ne padne i full ga zaprlja. Mazdu koja je crvena metalik moze jako dobro oprati, Astra bijela vulgaris puno slabije, valjda s metalika bolje klizne prljavstina nego sa obicne boje.

Klasicna rucno tu blizu mene kada god dodjem red do prekosutra, pa mi se vise i ne pokusava.

Zato mi se ova beskontaktna automatska na videu (ima ih hrpa na YT) ucinila kao dobro rijesenje, ali eto izgleda nema tog kod nas.