Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.04.2025., 18:17   #79323
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Je, to i ja radim, samo se nisam sjecao jel to tako i po teoriji u AŠ. Bit ce da mi je ostalo nesto u glavi

Evo jednog zanimljivog križanja gdje nema oznaka za glavnu cestu ni stopa/trokuta, a svejedno kada skrecem lijevo ovi iz lijeve ulice koji imaju dupli stop me cesto torpediraju ili prozuje ispred mene, turisti najcesce.

Teorija ce reci ako iz ove pozicije skrecem desno na Liznjansku, mogu samo proci bez stajanja, ali praksa je da najcesce i ja i ovi lijevo do mene na tom krizanju napravimo full stop i onda pomalo krenemo po pravilima, ako ih se obje strane sjecaju. Mi to znamo, turisti i ne bas.

https://maps.app.goo.gl/KKK2Tv1uRC1LNore9?g_st=ac
Teorija, a i praksa mi kaže da si dobio vozačku ili kupio, položio nisi
Kažeš da nema oznaka za glavnu cestu ni stopa/trokuta.
E majstore moj, ima, samo treba mislit glavom - postoji vertikalna signalizacija aka znakovi, semafori, te horizontalna signalizacija, aka oznake na cesti, kao i u tvom primjeru - imaš poprečnu oznaku kolnika, u tvom slučaju isprekidanu, što ti dođe isto kao i obrnuti trokut - dakle dolazak do ceste s prednošću prolaska - dakle dužan si stati i propustiti vozila na cesti u koju se želiš uključiti.
Ovi lijevo imaju nepregledniju situaciju zbog tog zida, a i koliko se da vidjet, to je neki izlaz s parkinga, pa je tu postavljena puna linija na horizontalnoj signalizaciji ceste - dakle imaju stop i na cesti i instaliran znak stop uz to drvo za svaki slučaj. Dakle, isto kao i oni, i ti moraš stat i propustit vozila na ližnjanskoj, a pošto si ti njima desno, i imaš isprekidanu liniju dolje, ideš ti pa 'turisti' iz te lijeve ulice koji imaju eksplicitno naglašen stop i vertikalno i horizontalno.