Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 31.03.2025., 21:47   #38185
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Meni je taj fish&chips takvo razočaranje, nemogu ti opisati. Bili smo na danima ribe u Howthu/IE. Svježa riba, netom skinuta s koče, sve tip top, ali nije po mom guštu.

Bio sam u Americi i ostao razočaran u klopu. Stejkovi i smoked stvari su top, nema tu što se dodati.
Ali krilca, dipovi, fast foodovi, ništa me nije očaralo, a da ne spominjem prekisele (wet) rubove. Doslovno negdje čim uđeš, osjeti se već u zraku kiselina.

Ajde, bio sam u Atlanti, valjda u najgorem ili u jednom od najgorih US gradova, ali opet sam razočaran ostao, tj. imao sam prevelika očekivanja.

Nije mi ništa specijalno fish&chips, ali jaaaako ovisi o prilogu. Ako ga uzmeš samo s pomfritom (chips), onda je skroz bezveze.

Ako ga uzmeš s octom i pireom od graška, bude odlično. Kao što rekoh, ovisi o ribi

Cod i haddock su standardne opcije gdje god da se nađe. Mislim da su obje nekakva sorta bakalara.

Ono što se može naći samo uz more su opcije plaice (nekakva vrsta lista), pollock (google kaže kolja) i rock (nekakva vrsta malih morskih pasa). Nisam nigdje u unutrašnjosti vidio da ih nude.
Sve je drugačije, tekstura, miris, okus...

Živjeli smo kratko na obali (Margate, tamo gdje Delboy i ekipa odu busom na more), pa sam isprobavao valjda sve kombinacije moguće. Blizu je Whitstable, i tamo sam jeo uvjerljivo najbolji. Fora ribarski gradić za obići i natrpati se morskih plodova

Od Amerike su mi se u pamćenje urezale male kubanske zalogajnice (najbolje pripremljen grah koji sam jeo), Cracker Barrel, chili i njihov savršeni crispy špek
Vozio sam od New Yorka do Memphisa i na tom potezu mi je hrana bila najbolja. Sve ostalo je bilo preteško, masno i meh.

Valjda svakom tko ide u US preporučim da nađe Cracker Barrel
Vrhunsko iskustvo

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 31.03.2025. u 22:00.
1v@n je offline   Reply With Quote