Citiraj:
Autor telefunken
Evo update
Koristim acer aspire 3 laptop s ryzenom i vega grafikom
Laptop ima problem s time da se ne budi uz pomoć xbox USB adaptera jer mu isključi struju ma što god mu podesio. No našao sam rješenje: ako adapter prvo uštekam u usb hub (ubo sam ovaj orico, vrlo sam zadovoljan) koji ima svoj izvor napajanja, onda adapter uvijek radi i uvijek budi laptop iz sleep mode-a
također sam ubo softver Controller companion sa steam-a koji daje dodatne funkcije kontroleru, tipa anaogni stick miče kursor i RB mu je LMB, dok pritisak na drugi analogni stick poziva njegovu onscreen tipkovnicu. E sad, ta njegova tipkovnica je u najmanju ruku čudna za koristit jer je u stvari rotirajuća a ne standardno da se vide svi znakovi. Vjerujem da je logika dobra no treba se naviknut. S druge strane, pritiskom na gljivu se poziva i Steam-ova onscreen tipkovnica koja mi puno više odgovara
za sada sve funkcionira kao obični windowsi koje kontorliram kontrolerom.
|
finalni update na kojem sam se zaustavio: samo instalirani Steam koji se pali s windowsima. Maknuo sam Controller companion jer steam dok je upaljen (i minimiziran u pozadini) ima iste opcije pozivanja virtualne tipkovnice i desne gljive za micanje kursora s time da je steam-ova tipkovnica standardna i odlično integrirana s gumbima na gamepadu
sve pokrećem standardno preko shortcuteva postavljenih na desktopu jer nisam našao dobar launcher. Nije neko cvijeće i eye candy ali kao dugogodišnji PCaš nemam problema. Sve aplikacije se pale u fullscreen i podešene su da se kontroliraju s gamepadom (tipa Potplayer za multimediju, odlično integriran s gamepadom)