Citiraj:
Autor Master_Hrc
Nema to veze sa EV vec iz razloga koje sam naveo. Nije mi jasno kako si iscitao iz mojeg komentara da preticem ili da se treba preticati s istom tom brzinom i ugrozavati ikoga u ljevoj traci. Ali otkrit cu ti tajnu, ako je recimo ogranicenje 100, onda se ni ekipa u ljevoj ne vozi 150, pa nema ugrozavanja nikoga (iako to ne radim niti mislim da bi trebalo raditi) 
|
Nisam mislio direktno na tebe, samo dosadašnje iskustvo je pokazalo da 9/10 vozača ne hebe živu silu što vozi 100-110 i tom brzinom krene u preticanje bez da se uvjerilo može li to sigurno učiniti, a uz to još i preticanje izvršava tom brzinom.
Citiraj:
Autor Master_Hrc
Apsolutno mi je drago za tebe, zato je Nurber savrseno mjesto za takve stvari.
|
Heh, racetrack je jedno, autobahn drugo. Ako mogu brže stići na odredište, i to mi ograničenja na cesti dozvoljavaju, ne vidim problem. Samo eto, određeni smatraju da ograničenje nisu njima po volji, da trebaju biti niža, pa tjeraju svoje.
Ista stvar na brzoj cesti van naselja. Ograničenje 100, jutro, ljudi idu na posao. Cesta čista, lijepo vrijeme - ali ne, onaj tamo na početku kolone od 15 auta vozi 60-70, jer ON SMATRA DA JE TP DOVOLJNO. Molim te, to je idiot. Ako ne želiš toliko brzo vozit, zastani i pusti ostale da voze po ograničenju.
Citiraj:
Autor Master_Hrc
Odrastao si covjek i dapace, vozi koliko god hoces, pogotovo dok jednom to ne dodje na naplatu. Jer ovdje po novom policija pljeni aute na licu mjesta, bez sudova. 
Zamisli tek kako ces brzo doci avionom koji ide oko 900 km/h
Nakraju, dovoljno je pogledati broj poginulih u RH i u Austriji u prometu i sve ce biti jasno.
|
Neka plijene, i treba. Nisam ja protiv kažnjavanja i poštivanja pravila. Dapače - i sam sam dobio kaznu zbog brže vožnje, i jednom zbog ne održavanja distance.
I što sad - trebao bih vozit 100 kmh, iskakat kao iz paštete na lijevu traku i prst u uho?
Citiraj:
Autor prileee
Svidalo se to nama ili ne, cinjenica je da manja ogranicenja rezultiraju manjim brojem nesreca.
Ove gluposti gledanje retrovizora i slicno su bas to, gluposti, jer se oslanjanju na ljudski faktor. To su stvari koje ne mozes regulirati ni ogranicavati, dok brzinu mozes.
|
Ček, hoćeš reći da ti ne pratiš retrovizore i promet iza sebe?
E sad si sve rekao. Bravo :facepalm:
Inače u dosta sam se slučajeva našao s ekipom koja vozi 150+ kmh , više nas, vozili sasvim normalno, bez ikakvih problema (dok ne naiđeš na nekoga koji se izbaci bez gledanja retrovizora).
Citiraj:
Autor prileee
Naravno da nije glupost, mislio sam da je glupost oslanjat se na to da ce apsolutno svaki vozac to raditi i voziti besprijekorno, umjesto forsiranja smanjenja brzine ogranicenjima.
Ovo drugo mozes uvjetovat, a to da ce svaki vozac vozit savrseno (samim time i gledati u retrovizore) ne mozes.
|
Znači zbog pacijenata koji ne mogu normalno voziti po ograničenju i držati se osnovnog pravila koje se učio u autoškoli - provjera retrovizora - ostali moraju voziti sporije?
Ajde ne blesaj, molim te