Tema: Automobili
View Single Post
Staro 26.03.2025., 13:44   #79114
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Jučer se vozio u novoj Cupra Formentor 1.5 eTSI, 150Ks

Bio je mrak pa nisam dobro sve vidio, al iznutra mi se na prvu čini da ima dobre materijale i dobro zgleda, barem meni
Nije dosadan ko neki drugi modeli, onaj ambient light kaj ide od sredine vrata ispod šajbe pa do drugih OK zgleda.

Sve one điđa-miđe, praćenje traka, radarski tempomat, stani/kreni u gužvama, vožnja po znakovima ogranićenja mi super zvuće.
Frend mi pokazao kak to dela i u slijedećem auto bi to htio sigurno

Ono što mi je velik red flag je da se auto gasi svako malo.
Ako sam dobro shvatio dok se vozis i ispred tebe nema nikoga i pustiš gas auto se ugasi, ako je netko ispred tebe onda coasta i gasi 2 cilindra.
Dosta je agresivan kod davanja gasa/kočenja ako je upaljeno da vozi prema znakovima.
Kaže frend da je dosta neprediktivan kod kočenja. ponekad koči lagano, ponekad koči dosta naglo i agresivno + kaj je čudan osjećaj na papučici.

Kaže da sva sreća pa je službeni auto jer to gašenje/paljene svakih 10s sigurno ne pomaže u trajnosti motora.
Dva frenda imaju Seat/Cupra Leon... Ludi su, svaki put kad sjednu moraju prvo odradit pripreme za voznju na infotainment screenu, valjda 15 puta nesto kliknut, iskljucit, ukljucit, itd... Drugi frend ima Golfa nekog relativno novog, isto lud od tih automatskih gluposti, a osobito automatskog kocenja... Covjek skoro dvaput imao prometu radi glupog automatskog kocenja... A i ove nove Octavije su navodno koma, stalno se prave pametne, nemos se prestrojit pred semaforom, ako si ostavio prozor predugo otvoren, a auto upaljen, pocne te gnjaviti da to nije ekoloski i slicno... Da ne spominjem onaj isprdak od rucice mjenjaca...

Nekako si mislim da cu ja ovog mog A6 iz 2018 voziti pa dok ne crkne totalno... Imam srece pa je zadnja godina i vjerojatno zadnji mjesec proizvodnje C7 serije (11/2018)... Nema on nikakvih novih gluposti, sjednes, upalis, vozis se... To automatsko gasenje nismo mogli ugasiti, pa smo napravili inverziju, odn., da se automatski gasi kada stisnes 'tipku', inace stoji upaljen non stop...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4