Nije mi ni do same potrošnje koliko do emisije topline, jer dok sam vozio rtx 4070 na 650 w napajanju komp je bio poprilično topal ljeti što me nerviralo, a kako svakako gledam slabije grafe smatram da mi potrošnja može biti što niža, pa vozim komp na nekom kvalitetnijem 550 w napajanju.
Kućište mi je jeftinjara, te ima prostora samo za vent za ispuh te 2 venta za upuh, a ne mijenja mi ga se trenutno, tako da nemam nekog prostora za spuštanje temperatura.
Osim potrošnje koja ajmo reć da i nije toliko bitna, glavna prednost Nvidie mi je DLSS i FG, gdje defnitivno šibaju Radeon konstantno i to ne može nitko osporiti, jednostavno DLSS bolje izgleda i radi, barem po onome što sam ja gledao.
FSR na rx 6600 xt je bio odvratan, te sam istu izbacio iz kompa nakon 3 mjeseca korištenja i vratio se na Nvidiu naravno, vjerujem da situacija danas nije takva, ali opet mi s DLSS čini bolji od FSR.
Osim toga nisam naletio na igru koja ne podržava DLSS, dok FSR mislim da još uvijek nije zastupljen u svim igrama.
Ne tražim potvrdu jer sam pretpostavio da će dosta ekipe negodovati oko moje odluke, nego sam postavio pitanje vezano uz nadolazeću RTX 5060 ti i očekivanja od iste naspram rtx 4060 ti vezano za isplativost, pa se pokrenula ova rasprava.