Citiraj:
Autor madox
Ja se ne bih igrao s utp kablom u kanalicama s optickim. Kada su kod nas postavljali optiku po hodnicima rekli su da moze unutra samo opticki kablovi...nista drugo...tako da bi mogao imati problem ako nastane neki problem...mozda i nevezan s tvojim kabelom...ali opet...mozes kroz postojece kanalice provuci svoj opticki kabel i mir...nitko nece niti skiziti da je unutra, a zadovoljavas opciju da se ne mijesaju tipovi kabela
|
Netko ti je glupost rekao.
Radio sam godinama po data centrima, kako to onda kod njih funkcionio kad po jednom bužiru imaš 300 kablova svih vrsta.
Optika može s UTP-om bez brige, kompletno različite tehnologije, jedna neovisna o drugoj.
Citiraj:
Autor domy_os
Prvi glas... Optičkom kabelu ne smetaju EMI od bakra i obratno. Jedino je bitno prilikom ugradnje bakra ne oštetiti postojeće optičke kabele, da UTP negdje ne zategne optički, napravi pravi kut i slično.
|
Ma i to je "long shot". Optika kakva je, stvarno smo ju vijali, pigali, vukli, stvarno svašta, u 95% slučajeva radila. Ne sjećam se više od 2 primjerka kada sam išao ponovo vuć optiku zbog kvara ili oštećenja samog kabla.