View Single Post
Staro 26.03.2025., 08:19   #19
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor madox Pregled postova
Ja se ne bih igrao s utp kablom u kanalicama s optickim. Kada su kod nas postavljali optiku po hodnicima rekli su da moze unutra samo opticki kablovi...nista drugo...tako da bi mogao imati problem ako nastane neki problem...mozda i nevezan s tvojim kabelom...ali opet...mozes kroz postojece kanalice provuci svoj opticki kabel i mir...nitko nece niti skiziti da je unutra, a zadovoljavas opciju da se ne mijesaju tipovi kabela
Netko ti je glupost rekao.

Radio sam godinama po data centrima, kako to onda kod njih funkcionio kad po jednom bužiru imaš 300 kablova svih vrsta.

Optika može s UTP-om bez brige, kompletno različite tehnologije, jedna neovisna o drugoj.

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Prvi glas... Optičkom kabelu ne smetaju EMI od bakra i obratno. Jedino je bitno prilikom ugradnje bakra ne oštetiti postojeće optičke kabele, da UTP negdje ne zategne optički, napravi pravi kut i slično.
Ma i to je "long shot". Optika kakva je, stvarno smo ju vijali, pigali, vukli, stvarno svašta, u 95% slučajeva radila. Ne sjećam se više od 2 primjerka kada sam išao ponovo vuć optiku zbog kvara ili oštećenja samog kabla.
Mommistake je offline   Reply With Quote