Ajde samo da dodam i svoja 2 centa, imam carbon X1 11th gen (IPS i i7 1355U) i to malo sranje je tako bučno, da bi ga najradije zabio u zid (ima 2 ala chipset cooler venta od vj 3cm max promjera, neda mi se mjerit, ali sićušni su).
Imam najfensi poslovni lap za pokazivanje i kurčenje (jer tome služi radni stroj) koji se čuje kao server rack. I ne samo to, nego je na svu sreću na docku jer imam filing da bi mi se prsti rastopili koliko je topal (dobro dobro, nije neizdrživo, ali rekao bi na dodir da je kućište na više od 30 stupnjeva).
Jedino što ima baš jebačko su zvučnici, zvučnici su mu stvarno vrhunski, osjetno bolji, glasniji i čišći zvuk od ostatka ergele iz ureda.
Inače radi mališa kako treba (nakon zamjene ekrana preko RMA

), ali mene ta buka ubija u mozak (da, stavio sam opciju u BIOSu da preferira performanse i bolje hlađenje, ali svjedno).
I općenito, privatno ovako nešto ne bi nikada kupio, T FTW , ovo je teška šminka sa očito puno kompromisa. Pogotovo ne za tu cijenu.
EDIT: Eh da, ne znam kakva je nova T serija, ali meni ovaj X1 djeluje dosta krho, malecno je to sve, sitno....samo da budem iskren, nema savijanja kućišta i sličnih ''maslac'' fora kao sa nekim jeftikanerima.