Citiraj:
Autor JC Denton
Ispravak, Radeon nudi bolje raster performanse za manje love.
Za 460€ RX7700XT pojede RTX4060Ti 8GB/16GB u rasteru: https://www.tomshardware.com/pc-comp...rd-is-superior
Za istu lovu (550€) RX7800XT 16GB ispljune, pregazi i popiša se na RTX4060Ti, nisu ni približno u istoj kategoriji:
https://gamersnexus.net/gpus/amd-rx-...x-4060-ti-more
Jedina mana Radeona je potrošnja, koja je na razini RTX4070Ti 12GB. Koja opet nije suludo visoka (čitaj 250W ili manja).
Para je tvoja, ali meni se čini užasno nerazumno plaćat te pare za RTX4060Ti koja čak ni u RT-u (pogotovo onom sa upotrebljivim FPS-om) najčešće ne može dobit "bijednog" Radeona koji je na glasu kao GPU koji je "drek za RT".
Pa realno, i je. Jer ima puno lošiju konkurenciju u Radeonu RX7600/7600XT 16GB. Iako je XT ponekad iznenađujuće bolji u rasteru...
|
S obzirom da uzimam na rate cijene su malo drugačije, te me rx 7800xt izađe 600 eura, dok sam našao rtx 4060 ti 8gb za 490, a u tom rangu ima jedino rx 7700 xt za 500 eurića. Ona skuplja rtx 4060 ti što sam gledao je 16 gb verzija.
Svjestan sam da je Radeon u rasteru bolji u oba slučaja, ali prva stvar koja me odbija kod Radeona je FSR koji nije implementiran u svakoj igri, kao što je slučaj sa DLSS-om, a druga stvar, jednostavno je lošiji od DLSS-a po svim usporedbama koje sam pogledao na jubitu.
Osim toga kod Radeona mi je velika mana potrošnja jer mi je kućište jeftinjara, pa ne želim grijalicu pored sebe ljeti.
Imao sam rx 6600 xt prije koju godinu na kratko i sjećam se da je non stop neki drek bio s driverima, a kod Nvidije mi je uvijek bilo sve plug and play maltane.
Imao sam čak u planu uzeti rx 9070 jer se čini super sa ne prevelikom potrošnjom za ono što nudi, ali kada sam vidio cijene kod nas brzo sam odustao, jer ne želim davati debelo preko 600 eura za grafičku, iskreno nije mi sila uopće ju kupiti jer se i tako igram na konzoli, ali me svrbi ova integruša, jer već preko godinu dana nemam diskretnu grafu u kompu.
Ne znam ni sam što uzeti kad je cirkus po pitanju cijena svega onog što je malo bolje.
Strpim se do te famozne rtx 5060 ti da vidim što će ponuditi, a do tada se možda opametim i ohladim, te pričekam kraj godine kada se situacija malo stabilizira po pitanju cijena i dostupnosti nove serije.