View Single Post
Staro 25.03.2025., 07:30   #445
Ivan357
Premium

Datum registracije: Jun 2020
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Znači tehničari su ti montirali vanjsku jedinicu i usmjerenu na sjever i dobivaš 200/10 Mbps. Koju vanjsku jedinicu su ti montirali? A tvoj zte MC889A usmjeren je na zapad i imaš 700Mbps DL. Znači imaš dvije vanjske jedinice koje se očito spajaju na dva različita tornja. Jel znaš ID tornja na koji se spaja tvoj ZTE?
po cellmaperu, na sjeveru niti nema 5G tornjeva, samo 4G, moj ZTE se spaja na 1001380, cca. 500m zračne linije i optičke vidljivosti

nisam ni znao da ima različitih vanjskih jedinica, pogledam poslije kaj piše na kutiji

Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Nije veća brzina ili nije davao adresu DHCP-om na VLAN-u 100? Jeste li spoofali MAC adresu s Arcadyana?
spojio sam mikrotika na njihovu vanjsku jedinicu, nije trebalo spoofati MAC, dobio sam IP adresu

Citiraj:
Autor The AC Pregled postova
evo nakon što mi je bio izgleda pušten taj probni period (500+ mbps) izgleda da su opet stegnuli natrag pipu. Već par dana sam opet na 200/100.
na friško potpisanom ugovoru piše 200/100, vjerojatno su nešto testirali pa si imao veće brzine

Citiraj:
Autor alcro Pregled postova
Moji dojmovi, bilo je 200/10 dok mi nisu pustili neki softver od tad ide 200/100. E sad da li je to softver pušten u antenu ili Arcadyana neznam. Uglavnom softverski je limitirano.

Što se Arcadyana tiče, meni je ruter odličan, ima dobar domet Wifija, ima Wifi 6, meni ne treba ništa bolje, i ostavio sam ga bez razmišljanja.

Što se telefona tiče, 2x sam imao prekid, mijenjao sam kabel, čačkao po konektoru i proradilo, neznam jel do loše krimpanog kabela. Kolegi preporučujem da sam nabavi dugački kabel i proba s njim jel će mu proradit telefon.
vjerojatno u vanjsku, jer sam imao 200/10 i na svom ruteru
arcadyan me ni najmanje ne zanima, tu je samo zbog telefona, wifi imam svoj složen
nije stvar u kablu, u sučelju arcadyana pod voip piše error na liniji 1
Ivan357 je offline   Reply With Quote