View Single Post
Staro 24.03.2025., 23:21   #5883
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Mislim da me niste skužili dobro ovde jer vjerojatno nisam dobro objasnil.

Da, Skylake i novije je OK za browsing i neki laganiji office work (ako uopće ljudi koriste Office a da nije u browseru, ili google docs) jer manje više imamo taj hardver doma i ne kupujemo novi komp. Ovo je IT forum tak da je isto demografija skroz drugačija od one na koju se referiram.

Hell, evo pišem ovaj shitpost sa Ryzen 3500U krame sa 8GB RAM i Fedorom na Aceru kojem sam probušil rupe da zašarafim potrgane pante od ekrana

Ono na kaj ja mislim je da kad prosječan korisnik kupuje novo i ima budžet od 600e, onda mislim da za desktop treba ozbiljno razmisliti o Mac Mini M4. Znači, to je običan juzer koji voli zgodnički desktop, koji ga nikad ne bu otvaral, čistil, nadograđival, modificiral. Običan juzer hoće tih, hladan komp koji bu vrtil sve sljedećih 5-7 godina dok ne krepa (jel krepa korisnik ili komp, to je na mašti čitatelja).

Apple je napravil jeben posel sa laptopima i desktopima u zadnje vreme, M čipovi su brutalni, i po parama su već puno ozbiljniji kandidat nekom mainstreamu u kojem Apple maltene nije postojal pred 5 godina.

Ljudi žive u browseru, nema tu nekih naprednih stvari, nažalost čak i bookmarki koje mkey spominje više nisu opće znanje jer manje više svi na mobitelima imaju tabove, pa tak bu i na kompu. Ne slažem se da treba onda odgovoriti takve ljude od kompova jer onda pogotovo nitko ne bu znal niš osim na mobitelima pa smo tek onda u banani.

Hardver i softver treba prilagoditi novim scenarijima i kak ljudi funkioniraju, a ne obratno, kolko god to teško palo ljudima.

@kasko ne znam kaj sam tu bubnul i po čemu sam klasičan, nadam se da je ipak većina postova pozitivna i korisna.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote