Ne treba.
Kad se počisti malo, možda se i vratim, za sada, ima lijepših, mirnijih, sigurnijih i gradova s kvalitenijim/boljim ljudima u svijetu nego London. London ima preko 40% migranata, što ga čini i najvećim na svijetu po postotku. To govori dovoljno. I u to se ne ubrajaju ljudi rođeni u UK a da nisu bijele boje kože. Znači samo preko 40% stanovništva je rođeno vani i doseljeno u London. I još dobrih 20-30% su već 2. ili 3. generacija doseljenika. Znači 6-7/10 nisu Englezi.
Bez daljnjega, grad nudi sve što treba, od hrane, do znamenitosti, ali šta mi to znači kad ne želim više ići. Radim s Indijcima, Amerikancima, Poljacima, Ukraincima, tak da me to ne muči. Ali kada vidim grupu tih s turbanima da se lagano migriraju prema meni, znam da mi sigurno ne žele zaželjeti dobrodošlicu.
Malo off-topic, frendica mi je profesorica na jednom od prestižnijih fakulteta u Londonu, nagovorio sam ju da pogleda Adolescence, pa sam ju pitao (2. epizoda) da li je prikaz škole sličan/isti. Rekla je da njeni klinci prolaze kroz isto (a rođeni u Londonu). Gledajući tu epizodu, još sam se dalje udaljio od UK. A trebao sam se preseliti gore prije 7 godina. Srećom, nisam.