Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 24.03.2025., 11:18   #38163
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Pariz sam posjetio 3 puta u zadnjih 3 godine, osim službeno, više ne planiram ići. Za mene, ako se ne promjeni nešto u politici, Francuska kao i UK za mene više nisu na mapi države za posjetiti. Od džeparoša, do visokih cijena a da ne pričam o rasnim raznolikostima. Nisam rasista niti me briga na to, ali uvijek ista vrsta ljudi ti želi zlo na neki način, čim vide da si turist.

Čak USA nije takva.

Francuska (osim Azurne obale i Korzike) i UK (prvenstveno London) su mi iste.

Čim vidim klan crnih koji si domahuju glavom kako ti staviti narukvicu na ruku ili prodati crtež neke vrste, manim se toga. Uzmem hotel u Londonu, 3 noćenja, jedem curry, rižu, butter chicken i ostale pizdarije, svi u turbanima, brade do pupka. Mislim si, to je izuzetak, ne pravilo. Odem u sljedeći hotel, isto. Dođem za godinu dana ponovo, isto. Hvala lijepa.

A cijene, za mene Pariz, sva 3 puta bio relativno skup. To ne umanjuje činjenicu da se u RH isto skupo jede i pije, kada se usporedi s susjedima i razvijenim zemljama.

Naravno, može se naći jeftinije, ali kada se podvuće crta, ispadne relativno više od očekivanog. Ali svi veći gradovi zadnjih 2-3 godine su ekstremno poskupili. Budimpešta me iznenadila, obožavaj Budimpeštu ali su digli cijene za popizdit.

On Topic - za sve gurmane, Pariz definitivno ima izbora, paleta hrane i cijena varira od skoro besplatnog do ekstremno skupog, svatko se može najest.
Mommistake je offline   Reply With Quote