Citiraj:
Autor Thermaltake
Evo i nove stvari koju sam otkrio sa EON-om ne znam kako kod vas koji ga imate, ali meni na STBu kasni slika za t-comom, a1 i ostalim provajderima po 30ak sekundi, direktno na aplikaciji preko TV-a mi manje kasni, ali je to isto oko 20ak sekundi naspram ostalih ISP-a. Pripazite si na to ako planirate uzimat EON vi koji recimo volite gledat nogomet. Probat ću sutra nazvat pa pitat šta se to dešava sa streamom s ozbirom na svu modernu tehnologiju koju imaju.
Odgovor od Telemacha:
Poštovani,
hvala na javljanju u Telemach.
EON TV je OTT usluga koja reproducira sadržaj putem live streama preko interneta. Kašnjenja kod gledanja live sadržaja na ovoj vrsti usluge su normalna te ona se kreću oko 30 sekundi. Želimo također napomenuti kako kašnjenje na određenim programima može se razlikovati što ovisi o davatelju sadržaja u kojem intervalima isto šalje prema serverima. Zbog navedenog postoji mogućnost i manje razlike ovisno o platformi preko koje se gleda EON TV. Na navedenu situaciju nažalost nemamo mogućnost utjecaja.
|
Pa to je logično, ne? Taj EON nije punokrvni IPTV kao što je MAXtv gdje ti imaš poseban STB koji dohvaća kanale preko drugog protokola baš namijenjenog za IPTV.
EON je obična streaming usluga; možeš ga usporediti s MAXtv To Go, A1 Xplore TV, HRTi, Voyo i sličnim aplikacijama. Za prijenos se koristi ili klasični HLS ili DASH stream. Zato kašnjenja i ima.
Realno, kome je stalo do toga da ima televiziju s najmanje kašnjenja, uzet će uslugu satelitske televizije što Telemach također ima u ponudi.