Citiraj:
Autor musso
Svakako ti preporučujem da ipak razmislis i o subwooferu. Spomenuo si da voliš bas, bez odvojenog suba je to šuplje. Garantiram da neces biti zadovoljan. (barem dok ne cujes bolje) Najbolje je spajanje preko hdmi(arc). Bluetooth nikako, wifi je isto ok.
Soundbarovi nisu kao kvalitetni stereo zvucnici da ces dobiti onu puninu. Sub tu jako pomogne. Imas sobu 40 kvadrata. Mozes naci mjesta za subwoofer. Svi pošteni su ti sada bežični i samo mu je potrebna utičnica, ako te brine vidljivost kablova.
Isto tako, vezano uz sobu. To je velika soba. Dozivljaj zvuka ti prvenstveno ovisi o velicini sobe, konfiguraciji sobe i materijalima u sobi. Slabi zvucnici sa malo izlazne snage se izgube u velikoj sobi. Prazna soba pak, koja nije akusticki tretirana odzvanja i previse je rezonancije, zvuk ti bude mutan.
Soundbarovi takoder mogu imati chromecast ili airplay pa da si pustas muziku bez da pališ TV, tako da i to imas na umu dok biras.
Imam par modela na umu no tesko mi je tu ista napisati kada neznam sto za tebe znaci bestbuy, koliko si zahtjevan itd...
Malo sam ti ga zakomplicirao
Ovako na prvu ako imas Samsung mobitel, razmisli o Samsungovom soundbaru. Imaju chromecast, airplay, spaja ti se na smarthings...
|
Ok, sad mi je sve malo jasnije. Imam Google Pixel 9 Pro, pa ne znam je li to onda isto 'paše'

Ajmo onda na varijantu sa subwooferom, imam mjesta za to, da. Rekao bih da je meni best buy negdje 400-500€.
Citiraj:
Autor 9800pro
Voliš pojačati i bas i imaš 40m2 mancave a ne bi subwoofer... Oksimoron samo takav...Bez subwoofera jedino Sonos Arc Ultra ili Sennheiser Ambeo, ali za 40m2 će se i oni boriti sa prostorom.
Ja bi osobno stavio Arc Ultra i 2x Sub Gen4.
|
Da, kužim sve. Ubacili smo sad u igru i subwoofer
Citiraj:
Autor musso
Je, slazem se sta pises kolega. Ali vidis po pitanju da nema iskustva i vjerojatno nije spreman platiti 2000 eur za to.
Ja osobno za takav prostor (veliki mancave) nebih ni uzimao soundbar nego posteni receiver, marantz npr i kef q serija, recimo... ali svakom svoje.
|
Inače u jednom kutu imam jedno prastaro pojačalo, dva zvučnika i aftermarket BT modul spojen na sve to. I to ajmo reći funkcionira, ali ja bih htio kod TV-a bolji zvuk, a onda može i ovo sve što ste naveli - da mogu pustiti prek BT muziku preko mobitela. I da svira to malo bolje
Citiraj:
Autor tomek@vz
Ko kaze da moras 2k eura za to dati? Pogledaj si npr. Samsung Q modele sa Subom - ako nisi zahtjevan - sasvim dovoljno. Osobno sam sa Q600 zadvoljan za 300 eura kolko sam iskesirao za to. No kad smo kod toga - kolko je OP uopce mislio potrositi?
|
Dakle, Samsung Q serija sa subom bi bila tvoja preporuka? I zadovoljila sve ovo niže?
Da rezimiramo:
- soundbar sa subwooferom
- do cca. 500€
- da je subwoofer bežičan (samo napajanje onda treba ako sam dobro shvatio)
- da je vezan na TV HDMI-om ako je to najbolja opcija
- da mogu pustiti muziku prek BT bez da palim TV
- TV je TLC, a mobitel je Google Pixel 9 Pro
Pa evo, molim po ovim stavkama i hvala na sugestijama do sad