View Single Post
Staro 20.03.2025., 20:45   #10
delavi
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2020
Citiraj:
Autor delavi Pregled postova
U pravu ste bila je pumpa. I to je jako tihi zvuk ali nisam navikao na takav "lagano zviždajuć zvuk". Navikao sam na zvukove koje ventovi postavljaju. Ploča je prime 760m a nigdje ne vidim da se može regulirati pumpa niti je to navodno preporučljivo. Stvar je u tome da imam pećnicu od proca (i5 14600kf) i spuštanje voltaže je pomoglo ali po ljeti bi i dalje temp najtoplije dvije jezgre bile preko 80 ako su sada 71 i 71C (u igrama full load). Zanimljivo je da je većina ostalih jezgri debelo ispod toga, onak bliže 60C. Navkinut ću se, ionako se ne čuje ništa u loadu jer se ventovi mrvu brže vrte pa se pumpa ni ne čuje a da ne govorim da onda imam sluške na ušima pa mi je tada i svejedno jer preko njih nisam čuo ni zračni vent na starom kompu kad je bio na 100%. Vjerojatno bi se pumpa manje čula u nekom kvalietnijem kučištu tipa BeQuiet! Silent base 820 ili sličnom.

BTW fridž mi je na 3m od kompa i njega više čujem a taj fino zuji samo sam navikao na zvuk hahaha.
EDIt: pojačao sam malo ventove kučišta i ove napred od vodenog i sad se manje kuži zvuk pumpe, sve je kao neki jako tihi šum

sry duplam postove
delavi je offline   Reply With Quote