View Single Post
Staro 18.03.2025., 16:11   #2199
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
U vezi smrada, nikad nam se to nije dogodilo, a eto 5.godina Zamzung vrti i skoro u pravilu preskačemo taj njegov podsjetnik i to čišćenje.

Vrlo je bitno da mašina ne stoji zatvorena, tu će se usmrditi svaka. Barem vrata odškrinuti malo nakon pranja. Može se i ladica ostaviti malo otvorena.
Smrad ovisi jako i o korištenim detergentima i ostaloj kemiji. Tekući detergenti kakvi se danas preferiraju + omekšivač, to sve ostane ljepljivo unutra i napravi se podloga za bakterije i gljive. Omekšivače ne koristimo i pazimo s čim peremo
Stare mašine nisu trebale samočišćenje jer se pralo većinom praškovima + temperature su bile više, 50 za obično, bijelo na 70-90, a to malo bakterija preživi

Mi smo staru Boschicu zamijenili za ovu Candy. Sve radimo jednako: tekući deterdžent bez omekšivača, iste temperature, ista brzina centrifuge. Vrata i ladicu za deterdžent smo držali otvorenima na obje.

Primjetio sam da mi ostane tog ljepljivog od deterdženta na filteru. Na staroj Bosch se to nije događalo a isti deterdžent…