View Single Post
Staro 18.03.2025., 10:02   #495
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
U ovom scenariju ako ni jedan osigurac u razvodnom ormaru nije iskocio, nemos zasigurno znati zasto je glavna FID-ovka iskocila.

Dok se nije stavila ova dodatna sklopka KZS, kada bi pala glavna FIDO sklopka pao bi i jedan od osigurača. I po shemi koju smo mi imali i dobili od električara, to je uvijek bio osigurač od jednog od klima uređaja.

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Kako to mozes znat, po kojoj osnovi? Ovi postojeci B osiguraci od klima su postojali? Ako ni jedan nije okinio kao sto sam vec rekao maloprije, nego je padao glavni FID, nemos uopce znati koja klima ili koje trosilo je uzrokovalo iskakanje istoga. Kuzis? Svi osiguraci miruju i ni jedan nije iskocio osim FID-a. Dali je bila prije situacija dok su klime bile na glavnoj FID-ovki ali sa svojim B osiguracima da su bile ugasene, znaci klime nisu radile a ponekad je glavni FID iskocio?

Tako je, pao bi jedan od B osigurača od klima uređaja, i pala bi glavna FIDO sklopka, što bi za posljedicu imali činjenicu da mi je čitav ured ostao bez struje.

Citiraj:
Autor domina Pregled postova
jedna od klima ti je u banani, isključi jednu po jednu u periodima u kojima očekuješ bacanje fida.
također moguće da ti je spoj na jednoj od klima loš.

Drage volje bi to napravio, ali doslovno nam se znalo desiti po 4-6 mjeseci da ne padne sklopka, i onda u istom danu 2-3 puta da padne.
Colop je offline   Reply With Quote