Citiraj:
Autor medo
Ovo radi i moj Candy jeftilen. Pamuk pere u full malo vode i važe veš na početku pranja pa prilagodi program. Ali bar jako dobro opere to bijelo.
Ja sam na teži način naučio da trebam aktivirati samočišćenje  ybga kad je sve plastika unutra i štedi vodu kao da smo usred Sahare pa se sve usmrdi jer ona ne forsira. Staru Bosch iz 1992. nije nikada trebalo samočistiti.
Starci imaju novu Gorenje vešmašinu. Ako joj kažeš da NE centrifugira ona neće centrifugirati na kraju programa ali za vrijeme pranja i dalje centrifurira 
|
U vezi smrada, nikad nam se to nije dogodilo, a eto 5.godina Zamzung vrti i skoro u pravilu preskačemo taj njegov podsjetnik i to čišćenje.
Vrlo je bitno da mašina ne stoji zatvorena, tu će se usmrditi svaka. Barem vrata odškrinuti malo nakon pranja. Može se i ladica ostaviti malo otvorena.
Smrad ovisi jako i o korištenim detergentima i ostaloj kemiji. Tekući detergenti kakvi se danas preferiraju + omekšivač, to sve ostane ljepljivo unutra i napravi se podloga za bakterije i gljive. Omekšivače ne koristimo i pazimo s čim peremo

Stare mašine nisu trebale samočišćenje jer se pralo većinom praškovima + temperature su bile više, 50 za obično, bijelo na 70-90, a to malo bakterija preživi