View Single Post
Staro 16.03.2025., 00:02   #786
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Mr Ex President i njegovo "obracanje s visoka", meni je odavno na ignoru zbog prepotentnosti, @medo - normalan si lik, ne daj se navlaciti...

EDIT: kako bi to investitori rekli "htio bih što je maksimalno moguće diverzicirati portfelj" a i naučiti pomalo o svemu, planiram dugoročno štediti, mjesečno odvajati koliko mogu, cca. oko 50-ak €, no ono šta me zanima, dali sam još nešto u ovom spisku dolje propustio?

1) nekretnine (dobro, za to baš sada nemam trenutno nekakvih mogućnosti) - zemlja, šuma,... stanovi, kuće itd.
2) ETF-ovi / pojedinačne dionice?
3) investicijsko zlato - isključivo zlatne poluge u fizičkom obliku, nikako zlatnici/dukati jer su puno skuplji u odnosu na istu masu zlatnih poluga
4) na zadnjem mjestu, kao nešto šta je najvolatilnije crypto, i to od njih, isključivo BTC? ništa drugo? npr. XRP u zadnje vrijeme vidim da skače kao lud?
5) p2p lending tipa robocash? (najmanji godišnji povrati)

dali još postoji nešto, a da nisam naveo, tj. možda trenutno još uvijek "otkrio"?

npr. čitao sam i o srebru, na njega ide porez, i uopće nema ništa interesantno u njemu, u zadnjih 20-ak godina, ili stagnira, ili pada puno, ili stoji na mjestu...

Zadnje izmijenjeno od: ALiEN17. 17.03.2025. u 21:33.
ALiEN17 je offline   Reply With Quote