Ako.neces printat abs i asa dosta ti je a1, ako ti ne triba toliko velik buildplate uzmi a1 mini
Bambu a1 mini i a1 imaju flow calibration, iznimno bitna stvar.
Kazes nije 2018 ne triba.... imam.kobru go sa klipperom.i ima sam kobru 2, vise printeva je fejlalo sa oba nego sta je uspilo. Bambu je apsolutna revolucija najvise zbog tri faktora
1. Bed leveling na principu "touch" a ne indukcija
2. Flow calibration, nemam pojma na koku magiju to radi al radi
3. Input shaping. Kupio sam senzornza kobru go i klippera al nije to puno pomoglo.
Nezz kakvi su drugi brandovi al bambu jednostavno rad, anycubik nije jednostavno radio, kobra 2 model kraj 2023, NIJE radio, kobra go, model 2022 nije radio, kobra go sa klipperom, input shaping modom, direct drive modom je radila MALO bolje nego kobra 2. Znam for a fact da su enderi bili ko kobre.
Na a1 mini imam 1000h printa sa jednim ozbiljnim problemom, i to zato jer sam sam iskljucio blob detection.
Nozzle replacement na bambu a1 je ispod minute, na kobrama je bilo po sata i dobra sansa da cu potrgat nesto.
Qidi se masovno hvali, nezz jel u tolikom Apple style, it just works rangu. Meni je bambu revolucija 3d printanja di je printer posta alat a ne sam on hobi di vise cackas da proradi nego sto zapravo radi.
Ali po mom misljenu svako bi triba pocet sa enderom i kobrom, cisto da vide tu razinu mazohizma