ne znam ni ja isto... neki dan me zvao neki lik iz službe za korisnike pa sam mu rekao da mi napiše mail, onda me jučer zvala neka ženska iz supporta iz rotterdama i rekao sam joj da mi napiše mail pa je samo odjedanput iz vedra neba prekinula poziv

i onda mi je poslala mail ženska koja se potpisala kao "jelena", napisao sam je da ako možemo pričati na native language neka me nazove u ponedjeljak, a koliko vidim nisu baš "na ti" sa pisanjem" mailova i puštanjem pisanog bilo kakvog traga (?) ili jednostavno imaju toliko posla u tom supportu da opet ne stignu pisati mailove (?)
baš me zanima, šta ti je presudilo u IBKR vs T212? T212 mi maltene odmah odgovori na bilo kakav mail...
drugo pitanje... sada malo gnjavim perplexity ai da mi objasni, pošto samo imam etf-ove acc., a ne dist., a dist. niti ne kužim baš,... kaže 'vako:
Citiraj:
Oporezivanje dividendi u Hrvatskoj
Za razliku od kapitalnih dobitaka (koji su oslobođeni poreza nakon 2 godine držanja), dividende u Hrvatskoj su uvijek oporezive:
- Prihod od dividendi oporezuje se po stopi od 12% u Hrvatskoj (ranije 10% + prirez, ali to je izmijenjeno kada je prirez ukinut)
- Ne postoji porezno oslobođenje za dividende bez obzira na duljinu držanja investicije
- Morate prijaviti prihod od dividendi putem INO-DOH obrasca do kraja siječnja svake godine
- Ovo je jedan od razloga zašto se akumulirajući ETF-ovi često preporučuju u Hrvatskoj - oni automatski reinvestiraju dividende bez pokretanja oporezivanja
|
kako se isplaćuju te dividende? kako se plaća taj porez lijepoj našoj (ne mogu vjerovati da su i na to stavili porez.......) uvijek sam dobio preporuku da investiram u acc. etf-ove, ali malo me zanima i ovaj povrat u obliku "love"