Citiraj:
Autor Mar
Evo da ja upitam ovdje nešto.
Nemam preterano iskustva s 3D printerima, neko vrijeme sam imao na posudbi Zortrax M200 kojeg nikad nisam mogao naštelati da radim kako spada i sad bi trebao neki povoljni ali najbitnije jednostavni jer sam ima vremena zafrkavati oko poštelavanja i troubleshootinga.
Vidim da ovdje preporučujete Bambu Lab A1 ili A1 Mini, da li je mini skroz dovoljan ukoliko mi ne treba veći volumen i je li potrebno uzeti Combo verziju jer mi AMS lite djeluje kao dosta skupi dodatak s obzirom na to što je.
Također gde je najbolje kupiti jer vidim brzom pretragom na google-u da 3D Jake ima bolje cijene i besplatnu dostavu s obzirom na službenu stranicu.
|
Stalno naručujem s 3d jakea, nikad problema. Dodje za 3-4 dana. Ako imaš mjesta, nemoj ići na mini. Kad tad će ti trebati nešto veće, a nije velika razlika u cijeni.
Ja bi razmislio sad i o Creality HI kombu. To je printer novije generacije od A1 koji je super printer ali starije generacije. Minus zadnji ovi security problemi oko bambua općenito.
A s druge strane, možda da si uzmeš neki enclosed printer, jer možeš staviti stvari na njega, i ne moraš paziti hoće ti se nešto "srušiti" u printer? Qidi Q1 Pro ima ok cijenu i dobro performa. K1C se nađe na akciji isto.
Citiraj:
Autor tintin
Želim jedan dio isprintati u dvije boje pa sam na određenom dijelu printa mislio ubaciti ovaj kod (Orca slicer i Ender 3 V3 KE sa klipperom) pa me zanima jel to ok ili trebam što ispraviti:
; Pause
PAUSE
M104 S[last extruder temperature] ; Zadrži temperaturu extrudera
M140 S[last bed temperature] ; Zadrži temperaturu radne ploče
G91 ; Postavi relativno pozicioniranje
G1 E5 F1500 ; Extrudiraj 5 mm filamenta (prilagodi po potrebi)
G90 ; Postavi apsolutno pozicioniranje
G1 Z[last Z height] F300 ; Spusti nozzle na zadnju Z visinu
G1 X[last X position] Y[last Y position] F3000 ; Vrati nozzle na zadnju poziciju
M117 Nastavljam Print ; Prikaži poruku na LCD-u
|
Al ne moras nista prtljati po kodu, kad bude printao, stisni pauzu, zamjeni filament i nastavi printat. Ili evenutalno stavi samo pauzu da ti stane na layeru koji hoces.