Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 14.03.2025., 05:20   #12191
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Lord_Calidor Pregled postova
Probao sam povezat optikom, da koristi interni DAC od Marantza, bilo je dosta losije nego preko DACa u Eversolu (sto i nije neko iznenadjenje, s obzirom na podrsku formata, noviji chipset, a i svjetski priznatu reputaciju).
Tako da sam ih povezao sa RCA kabelom Van den Hul The Name (analog out na Eversolu na analog in na Marantzu).
Takodjer koristim Eversolo kao DAC za PC Audio izlaz, i to planiram upgradeat sa optickog kabela na USB.

Slusam iskljucivo vlastitu bazu FLACova sa internog SSDa, pretezno 24bit 48-96 Khz.

Prvi korak bi mi bio zamjena pojacala, e sad, za istu lovu se generalno moze nac bolji power amp nego integrirac, a posto Eversolo ima solidan preamp, i o tome sam razmisljao. Neki doduse kazu da Master Ed. ima jos bolji preamp i da dosta pegla grubost "obicnog" Eversolo preampa.
Bilo bi idealno da imam veliko trziste novih i polovnih ampova u blizini, pa da mogu uzimat i probavat, ali jbg, zivimo di zivimo.

Zvucnike sam probavao sa jos nekim Marantz integrircima, PM8006, PM-17mk2 i to je bila milina, ludilo od napretka u skoro svakom aspektu zvuka, pogotovo kad se slusa nesto zesce. Zato su mi takvi i slicni nekako na vrhu popisa, ali eto, uvijek me interesira i korak vise za ne tako velik $$$ odmak

Ovo je jos najbitnije. Zasad mijenjaj samo reciever, PM8006 ili noviji Stereo 70s bi bio dobar izbor mogu se nac rabljeni za relativno normalnu lovu. Yamaha A-S801, je takoder dobra alternativa. Rotel A11 bi bio solidna alternativa ako bi imao prilike isprobat sa postojecim zvucnicima. Kolege ce ti preporuciti ako ima nesto bolje - kolko si mislio investirat, novo ili rabljeno?

Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 14.03.2025. u 05:32.
tomek@vz je offline   Reply With Quote