Citiraj:
Autor Buger
Ja bi pofrezao sad, poravnao grabljama (zemlji treba par mjeseci da prestane raditi), špricao totalom kako šta nikne (jedno 2-3 špricanja do kraja kolovoza. Razmislio o automatskom navodnjavanju.
Krajem kolovoza, nanio tanki sloj komposta tako da se poravnaju neravnine. Dakle travnjak se ravna dodavanjem materijala (kompost ili pijesak), a ne letvama i slično. Pun je youtube kvalitetnih videa, upiši lawn renovation.
I onda početkom rujna pošpricaš taj kompost sa totalom i nakon par dana sa mezotrionom ako nabaviš. Pa ide sijanje kvalitetnog sjemena, npr. Bottos ili Barenburg (kod nas ih uvozi Mladen commerce). Prvih par dana puno zalijevaš i prva košnja nakon 3 tjedna.
Ovo da će redovita košnja pojest korov, ako je loša zemlja i loši uvjeti za travu - neće, korov će pojest travu.
Drenaža gore kako su naveli sa bušenjem rupa npr.
Sijanje trave na proljeće je loše jer dođe sedmi mjesec, vrućine i imaš slabu, novu travu i loše uvjete za rast iste, a dobre uvjete za rast korova i gotovo...
|
Ja isto početkom rujna sijem. Slažem se i sa tvrdnjom da se košnjom korov neće uništiti. Nemam velik travnjak, manji je od 100m2 ali ljeti nemam vremena održavati tako da mi izdrži do lipnja i onda svaki put nanovo.
Da bi mi izdržao cijelu godinu morao bi ugraditi podzemni sistem kap po kap i robotsku kosilicu, to je u nekom planu.
Baš ću baciti oko na te vrste trave koje si spomenuo jer obično kupim u Peveca neku univerzalnu.
Ove godine sam čak naklijavao sjeme po preporuci sa YT i nije se loše pokazalo. Ujednačeno nicanje a mravi ne urade štetu jer odmah i žila krene.