View Single Post
Staro 11.03.2025., 11:31   #2253
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Ili odvodni kanali ili dubinska drenaža. Svrdlom za zemlju napraviš rupe (najmanje 60 cm da probiješ gornji zbijeni sloj), ispuniš rupu šljunkom/poroznim materijalom i zadnjih 5-10cm zasipaš cemljom za cvijeće. Zaliješ, pa opet zasipaš dok se zemlja ne slegne. Ne znam koliki su ti "bazeni", ali računaj da po kvadratu imaš najmanje jednu rupu, ovisno o promjeru. Računam da bušiš svrdlom promjera 20cm. Ako imaš problem da se stvara kora ljeti dok je vruće i dok ima vlage, slobodno baci i vapna po cijeloj površini.
Pomogli bi i podrivači, ali ne znam koliko je praktično ugurati traktor od 150ks + na travnjak

Pretpostavljam da je i kod mene ilovača jer količina vode kaj mi ostane u dvorištu tjednima nakon zadnje kiše je nenormalna. Sjebana situacija, s Medvednice mi ide voda tak da gacam u blatu čak i nakon manje kiše. Blatnjavo, sklisko, dvorište je bez pretjerivanja neupotrebljivo + pes od 50 kila spotaracal svu travu i nosi blato u kuću tak da baš imamo veliki problem s tim.

Ova dubinska drenaža em nisam znal, em mi nitko nije rekel - plan mi je bil napraviti francusku drenažu oko kuće + na najnižoj točki kosine i spajanje na kanalizaciju.

Trebal bi i izravnati dvorište, posaditi neku črešnju, popločiti napred itd. ali em nemam vremena uz bebu, love niti pouzdanog majstora da napravi to sve... ali ovo zadnje imamo svi problem eh

Imam oko 300ak kvadrata, nije puno al čovjeka veseli... još imam rovove uz ogradu kaj sam čupal japanske čemprese pretprošle godine, isto tak dobil preporuku da ostavim da se zemlja "oporavi" od kiseline kaj je ostala od njih.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote